Wednesday, March 28, 2012

Mereriik!

Hei!

Esimese ja kõige tähtsamana tahan ära mainida, et täna täitsid eestlased klassis RS:X OM-normi nii meeste kui ka naiste arvestuses! Palju õnne Jussile, Henrile ja Ingridile! See tõestab, et Eesti on ikka mereriik ja pole mingit muud juttugi.

Hetkeseisuga on OM-normi Eestis täitnud 16 sportlast, kellest 4 on purjesportlased. Lihtsa arvutuse tulemusena on seda tervelt 25%. On uhke olla osa sellisest generatsioonist, kes ilma suurema meediakära ja singer vingerita, rahulikult oma rida ajades on saavutanud midagi, mida Eesti purjetamine enne näinud pole. Nimelt on neljas distsipliinis kvalifitseerumine juba uus rekord ning julgen loota, et sellele võiks tulla lisa!

Nüüd aga veidi minu igapäevastest tegevustest ka:

Porto Cristo kalapaadid

Mõned päevadtagasi oli mul siiani üks ja ainuke vaba päev. Selle raames käisin (nii häbiväärne kui see ka pole) esmakordselt oma nelja siin käidud aasta jooksul veidi ka saart uudistamas.Sõitsime teise saare otsa, Porto Cristosse, mis oli maaliline sadamalinn kaljude vahel. Samuti olid seal koopad, mis olid ääretult ilusad.
Koobas

Sellele järgnevalt hakkasin uuesti treenima, kuid veidi teistsuguse ülesehitusega kui eelnevalt. Kuna regatt jõuab järjest lähemale, siis olen fookuse nihutanud tehnilistelt asjadelt rohkem võistlussituatsioonidele. Otsin nüüd merel suuremat seltskonda, et end sõidu ajal toimuvate situatsioonidega harjutada. Lisaks on mul siin laseri sõitjale ebatavaliselt palju varustust, mida katsetada. Paar erinevat uut purje ja maste-poome, mida võrrelda ja leida, mis kui hästi toimib. Huvitav igal juhul!
Kui ikka väga tahta, siis tuleb see laser maha küll!

Täna oli mul korralik joppamine. Nimelt lõpetas suhteliselt tuntub purjespordifirma Aigle laseripurjetajate seas väga levinud papude (kummikute) tootmise ning nüüdsest on neid pea võimatu leida. Järele on jäänud vaidmõned üksikud paarid kusagil netipoodides, mis pole kunagi õige number. Olen otsinud neid tikutulega üle kogu maailma, kuid tulemuseta! Kuni tänaseni, sest juhtusin olema nii õiges kohas kui veel saab. USA sõbrad juhtusid Belgia poisi käest purjesid ostma, läksin juurde uudistama ja tuli välja, et tal oli täpselt 1 paar, minu number, bussis vedelemas, mida müüa! Super, mõneks ajaks on mu mure nüüd lahendatud! Siia mainiks veel ära, et Reinul on tegelikkuses Pirital väikseid numbreid vedelemas hulgi, seega kui peaks nooremaid lugejaid olema, siis võtke ühendust. Need on minu arvamuse kohaselt selgelt maailma parimad papud, millega kannatab kallutada pikalt ilma, et jalad küljest ära tahaks tulla.
Jess!

Mis mul muud kui läheb igapäevases rütmis edasi, võistlus on viie päeva kaugusel, ega siin pikka pidu pole!
Karla

No comments: