Tuesday, June 10, 2014

Now we play the waiting game

Hei!

Täna oli teine võistluspäev, mis algas äravahetamiseni sarnaselt esimesega. Ootasime kaldal, et merebriis korralikult kohale jõuaks, pärast mida peksti meid merele, et võistlema asuda. Kahjuks oli tuul veel kapriissem kui eile ja esimese sõiduga saime peale hakata alles umbes kolme paiku.

Tuul oli väga auklik, keerutav, ja kõik muud sõnad, mis ma hetke kontekstis suudan sõnale "keeruline" sünonüümideks mõelda. Sain paremalt 1/3 pealt suurepärase stardi ja kõik teed olid valla. Kui tahtnuks, oleks võinud kasvõi üle mere, Rooma poole ajama panna. Tuleb välja, et kõik teed siiski Rooma ei vii, sest tänane oli selge poolte mäng. Kui sa leidsid end valelt poolelt, siis polnud enam hävingust pääsu.

Tegin õige valiku, seadsin suuna õige (parema) poole suunas ja kõik tundus väga lilleline. Eile juba selgitatud "play it safe" taktikat järgides läksin mõne aja möödudes vasakut poolt katma, sest enamus fliidist pesitses just seal. See maksis mulle veidi kätte, sest krüss juhtus olema täielik nurgaka pidu, mida rohkem paremale, seda vingem. Kõik kõige viimasedki, kes minu ahtrist kaugelt läbi paremale olid suundunud, jõudsid üles märki aga hoopis minu ees, jättes mind pika ninaga. Olin üleval 17.

Kuna sellise eriti ebastabiilse tuulega on augud tavaliselt päris suured, siis venivad ka vahed päris suureks. Seetõttu olin üleval märgis suhteliselt uhkes üksinduses, ees polnud lähedal kedagi, taga ka mitte. Nägin kurja vaeva ja sõitsin edasi pea perfektse sõidu, et ees olnud lähemale jõuaksid, kuid see andis lõpuks siiski vaid 3 kohalise tõusu, finišis 14.

Edasi oli tuul muutunud veelgi ebaühtlasemaks ja pärast mõningast 32 kraadise päikse käes praadimist saadeti meid kaldale. Tänaseks oli asi ühel pool, ootamised oodatud ja sõit sõidetud. Siin ootamine aga minu jaoks ei lõppe, sest minu skeem peaks vilja hakkama kandma just enam võistluse lõpu poole. Mida rohkem sõite, seda parem. Endiselt olen graafikus, et kvalifikatsiooniring puhaste paberitega läbida ja seetõttu olen ka selle tänase, väga keerulistes oludes, kus paljud kõikvõimalikud meistrid korraliku ämbri panid, päevaga lõpuks rahul. Jääb üle vaid närvi hoida ja samm-sammult edasi liikuda. Tibusid jagatakse sügisel, ja kes teab, kui hästi läheb, siis ehk varemgi :)

Karla

No comments: