Saturday, August 22, 2009

Puhas Kuld!

Fliit, ma mõtlen!

Jah, see on tõsi, ma sain kuldgruppi!

Minu teada on seda enne mind Laser klassis suutnud vaid Peter šaraskin ja Deniss Karpak. Seega mina olen kolmas Eesti mees, kes sellise teoga hakkama on saanud.

Ma ei salga, et olen ülimalt õnnelik vaatamata sellele, et tänane päev üpris täielikult läbi kukkus. Pärast pikka kaldal ootamist, sest eilne sinine grupp läks merele eilset sõitu uuesti sõitma, sest osad olid leidnud, et eilne udus sõidetud võistlussõit oli ebavõrdne ning tegid Race Committee suunas protesti, mis ka rahuldati! Sõit tühistati ning sõideti täna uuesti.

Nende sõit polnud siiski ainus asi, mida me ootama pidime. Järjekordselt kimbutas meid All Mighty udu. U. kella 2 paiku see siiski taandus ja meid aeti merele. Suurepärane otsus, rohkem ma öelda ei oskagi kohtunike töö kohta! Ilm oli laitmatu, päike, suured lained, millega mängida nagu väike laps uue mängulennukiga, aina üles ja alla ning ilus, u. 15 knotsine tuul. Parimad purjetamistingimused, võiks vist öelda selle kohta.

Mina olin enne sõite väga heatujuline ning täkku täis, tundus kohe, et läheb hästi. Võta näpust, ei läinudki nii nagu olin vaimusilmas näinud. Start oli harjukeskmine, esimene krüss samuti kuidagi roostes. Ei ütleks, et ei saanud soonele, pigem ei olnud soont, kuhu peale end sokutada. Tundus, et olin terve krüssu kellegil jalus või vastupidi. See aga ei tähendanud, et segatud tuules oleks sõitnud. Lihtsalt, ei jooksnud asjad kokku nii nagu nad seda teha oleks võinud. Kusagil seal keskel ma oma sõidu veetsingi. Alles viimase taganttuulega suutsin endas leida poweri kiiruse vallas ning teha taganttuulega ligi 5-8 kohta, tõstes end 21 positsioonile, millest piisas, et kindlustada positsioon kuldfliidis!

Teine sõit oli hoopis huvitav, Crazy lõpp Crazy päevale. Esmakordselt sel võistlusel astusin kohe mõlema jalaga solgiämbrisse. Tegin jälle Karpakki, kuid see kord läks tuul suisa 20 kraadi vasakule. Leidsin end paremast nurgast võitlemas iseendaga ja pähe tulevate mõtetega vallast: Karla, kas sa oled päris idioot?
Hetkeks tundus, et küllap vist. Üles märki tulin tagant kolmandana. Kõlab halvasti, ma tean. Tegelikult oli seis hoopis hullem, sest viimane punt oli minust u. 100m ees, mis tähendas, et olin selle koha peal kui naelutatult! Sellegipoolest, ei jätnud jonni ning alumiseks märgiks olin pundist pudenenud kinni püüdnud, tubli tagant 4s! Krüssuks suutsin end koguda, mõtteid pean ma silmas. Suutsin näidata jällegi sellist sõitu, mis mind kuldgruppi sõitis. Igalt poolt võites kohti, krüssus, taganttuules, bakstaagis, suutsin end lõpuks finishisse tuua 37ndana, taga suisa 19 paati!:D

Seejärel sõitsime kaldale, läbi paksu udu! 1 punt kadus kurssi valesti arvestades nii ära, et pidi meie lahesoppi jõudmiseks lõpuks 30min taganttuules alla tulema. (kaldale sõit oli külgtuules). Üks Kanada poiss jõudis kaldale hoopis 2h hiljem kui teised. Tema oli eksinud valesse lahte!

Igatahes, jõudnud kaldale, pakkisime paadid klubihoonesse, orkaani Bill eest varju, kes meid homme kimbutama tuleb. Seega homme sõite pole! Saate närve puhata!

Hetkel hoian kokkuvõttes 52st positsiooni ning kuna Juunioride MM on sootuks mälestustesse kadunud (sel aastal kadus ka viimane Noorte MM formaat, kui Laser STD vahetati Radiali vastu välja ISAFi noorte MM-il), siis otsustasin lugeda, mitmes ma siis sootuks enda vanuste noorukite seas olen. Tulemus ei olegi nii halb, 8s! Eks lõpetamisel ole näha, kas korraldajad ka arvavad, et sellise arvestuse pidamine kasuks tuleb või mitte, kuid see selleks, mina olen endale juba seadnud uued ja vingemad eesmärgid, sest vanad on lihtsalt täidetud!

Homme puhkan jalgu, käsi, selga. Kõik tuleb mulle sajaga kasuks, sest absoluutselt kõik kohad on VÄGA valusad!

Olge mõnusad!
Karla

1 comment:

Anni said...

sa oled niiiiii tubli!!!!
mina olen uhke igatahes!