Wednesday, June 13, 2012

Suvi, kus sa oled?

Hei!

Vaade olümpiasadamale Portlandi poolelt

Meie aeg Weymouthis hakkab jõudma otsakorrale. Pärast regati lõppu olen saanud siin rahulikult treenida. Enda suurele ja uhkele arengule sel nädalal me suurt rõhku pannud ei ole. Selle asemel püüame võimalikult paljudes OM-i radade asukohtades treenida, et tekiks arusaam, mis erinevusi tuul radade lõikes teha armastab, millised on kindlad vingerpussid, mis ta meile ette üritab sööta ja üldse, et augustis oleks juba veidi parem teadmine kus, mis ja kuidas.

Pean tunnistama, et pärast kahte järjestikust väga tiheda andmisega MK-etappi jälle vahelduseks üksi treenida (siin oleks seltskonda kui palju kellega sõita, aga vahel on vaja omaette ka), siis võtab päris palju energiat, et motivatsioon oleks 100%, sest tahes-tahtmata pole asi nii huvitav kui võistlusolukorras. Eile oli aga väga huvitav trenn selle koha pealt. Harjutasin rahulikult märkide vahel tehnikat kui tulid meie juurde mitte just kõige tugevama tasemega lõuna-ameerika purjetajad, kes soovisid minuga koos treenida. Ütlesime neile viisakalt, et ei soovi, et keskendun hetkel iseendale. Sellest ei saanud viimased igatahes vist aru, sest meie märkide vahele nad sõitma jäid. Pärast mõnda aega minuga võidu sõitmise üritamist mõistes, et ma vist tõesti ei kavatse seda teha otsustasid nende treenerid, et peaks vast ikka omad märgid sisse panema. Need sokutati otse loomulikult meie raja vahele nagu meri oleks kitsas ja kuhugi mujale panna poleks. Igal juhul oli lõpuks suurepärane, et nad seda tegid, sest minu edasine treening oli palju värvikam. Mulle ei meeldi teiste üle naerda, kuid eile ma lihtsalt ei suutnud! Tegu oli nagu naljakate koduvideotega. Selle seltskonnaga ühinenud OM-ile kvalifitseerunud! lõuna-ameerika radiali sõitja (ma riike ei nimeta, olen viisakas) purjetas nt. terve krüssu, vastu tuule otsa svert väljas. See on umbes sama tark kui võtta ujumisprillid ja kasutada neid rinnahoidjatena arvates, et nii käibki! Peale selle uppus nende treeneril ära hoovusemõõtja, kuid sellega kogu asi ei piirdunud. Minule tundus see kõik nagu multifilm!

Olgugi, et Inglismaal on tore ja fakt, et siin Weymouthis augustis OM tuleb lisab teatud elevust, siis tunnistan täiesti ausalt, et pole ammu nii vaimustunud koju naasmisest! Olen järjekordselt ligi kuu ära olnud ja mõõt hakkab täis saama. Selle toob esile lõputu sügis! Kõik inimesed, kes arvavad, et Eestis on kehvad suved, siis inglismaale teil küll asja pole! Lühikeste pükstega käisin ma viimane 31. mai, see oli ka viimane kord, kus terve päeva jooksul kordagi vihma ei sadanud ja kraadiklaas võib-olla (ainult võib-olla), et veidi rohkem kui maksimaalselt 15 kraadi näitas. Täna on nt. täiesti tavaline järjekordne suvepäev lausvihma ja 11-12 kraadiga. Suurepärane pakkimise ilm, mis muud. Õnneks saab homme koju ja nagu ma kuulnud olen, siis seal on parem ilm!

Can't wait,
Karla


No comments: