Sunday, January 27, 2013

Miami Olympic Classes Regatta

Heia!

Viimasest postitusest on jupp aega jälle möödas, tublimad jälgijad on facebooki sportlaslehe kaudu end loodetavasti siiski kursis hoidnud, mis, kus ja kuidas.

Treeningud on läinud kenasti. Oleme saanud tuuletusest korraliku kallutamiseni välja, väga laia haardega tingimusi, mis on praeguses staadiumis väga hea, ma polnud ju pea neli kuud paadis istunud! Veidi tundsin enda liigutustes roostet, kuid sellega sain suhteliselt kiiresti tagasi joonde. Siiani on kõige keerulisem olnud kõikide aspektide kokku liitmine, sest asju, millele keskenduda on lihtsalt nii palju. Aju on suutnud nende kuudega ümber kohaneda, et nii paljudele asjadele korraga tähelepanu pole vaja pöörata. Usun, et olen viimaste treeningpäevadega üha enam ka sellele lahendust leidnud ja usun, et HOMME algavateks sõitudeks olen siiski täitsa valmis.

Täna tegime viimased ettevalmistused. Registreerisime, mõõtsime, seadsime paadid korda ja tegime kiire kontrolltreeningu. Tundus, et kõik klapib. Uus olümpiatsükkel, uue hooga. Jõudsime isegi regati avamisele, mis endast väga midagi ei kujutanud. Käisime poes ja varusime võistluse ajaks suuremad asjad, et iga päev nii palju jooksmist poleks, olgugi, et pood üsna lähedal on.

Buy 1, Get 1 Free. Total Savings $37. (Need Red Berryd on 475g pakid :D)

Viimasest suurest regatist (olümpiast) on nii palju möödas, et õhtul ettevalmistavaid toimetusi teha oli mitte regulaarne ja rutiinne, vaid suisa huvitav ja veidi isegi ärev. Sellist tunnet polnud ma ka ammu tundnud, mõtlesin enese keskis, et ohhoo, homme saab võistelda ja plaksutasin käsi. Ettevalmistavate toimetusteni juba jõudnud oma tekstis, siis võiksin teha ka kerge ülevaate või sissejuhatuse, mis toimuma hakkab või mis purjetamises tsüklite vahetusel muutunud on.

Järgnev baseerub kõigest minu arusaamisel ja eks ole näha, kas tegelikult ka nii asjad toimima hakkavad, aga:
Iga võistlussõidu võitja saab varasema 1 punkti asemel 0 karistuspunkti, ülejäänud punktiarvestus on sama. See tõstab sõiduvõidu hinda ja tekitab veidi ärevust ning muudab asja huvitavamaks. Saab näha, kuidas selline süsteem päriselt välja näeb, kuid minu silmis on tegu laheda muutusega.
Meil on 6 eelsõitu, varasema nelja asemel 5 finaalsõitu.
Eelsõitude lõpus VIST ei tule kaasa kõik punktid vaid kui nt. oled 13s, siis saadki kaasa 13p, teine olles 2p jne. Mis tähendab, et vahed on finaalidesse minnes olematud. Medal Race-i minnes tuleb samas siiski terve seeria kaasa.
Kui ma õigesti aru saan, siis eelneva ühe Medal Race-i asemel on Medal Round, mis koosneb kolmest sõidust, kus punktid endiselt kõigis topelt on. See on mulle siiani kõige vähem arusaadav, kuidas asi reaalselt välja hakkab nägema. Loodetavasti saan seda ka omal nahal järele proovida, kuid sinna on veel pikk pikk tee, tervelt 5 päeva!
Minusse mittepuutuvalt sõidavad RS:X-id eelringi, millele järgnevad veerand-, poolfinaal ja finaal.

Vinge, äge, huvitav ja mida kõike veel. Mina olen igaljuhul elevil ja ootan juba kahe käega homset! Pöidlad pihku, uus olümpiatsükkel alaku! Mul igatahes juba kummitavad lood Lil Jon - Let's Go ja Travis Parker - Let's Go!

Nalja ka: USAkad pole ülearu uhked oma läbikukkunud olümpia üle. Klubis oli Sailing Teami kleepsule "kerge tuuning" tehtud



Karla

No comments: