Saturday, August 22, 2009

Like a Fox in the Fog

Hei!

Eile oli meil väga huvitav ilm. Merele aeti meid juba kell 11, et saaks alustada startidega kell 12, pidades maha kolm huvitavat võistlussõitu. Nii kahjuks ei läinud, ju loodust ei peta, mis ma muud oskan öelda. Esimese fliidi startides tuli peale suur udu, mis oli nagu pehme suhkruvatt. Alumisi väravamärke stardiliini pealt ei näinud. Samuti ei näinud ühest stardiliini otsast teise.

Pärast pikka pikka ootamist ka meie, punane grupp startidega alustada. Tuli välja, et see on keerulisem kui meie grupp oli arvanud. Hoovuse ja tuule koosmõjul tekkis olukord, kus kõik olid konstantselt üle stardiliini. See tähendas rohkem ja rohkem üldiseid valestarte, mis omakorda lõppes 25-le mehele BFD-ga, Black Flag Disqualification.

Mina tegin stardis aga Karpakki. Startisin paremalt ümber kaatri nurga, sain ka hea stardi, kuid minu all sattus olema mees, kes on sel regatil tunnistanud ainult esikohti, tal on ka 1 valestart, mis ta seeriat hetkel veel rikub. Tema sõi minu koheselt välja, jättes mulle võimaluse minna vaid paremale, sinna, kuhu ma mitte üks raas minna ei tahtnud. Tegingi väikse vahelükke, leides end u. 30sek pärast tagasi paremal halsil. Terve punt oli mul samas juba ees ja all. Seis ei tundund hea. Sellegipoolest, suutsin teha väga hea krüssu lõpu, tehes väga õigeid taktikalisi otsuseid, jõudes üles märki 10ndana. Alla märki jõudsin 8-10. Teist kordselt üles 10. Viimase taganttuulega, ajal, mil udu oli end taas kogunud ning nähtavus u. 50m, suutsin võtta tagasi ühe koha. Pärast alumist märki üritasin end bakstaagis nii kiireks teha, et tagumine minust jumala eest uuesti ei mööduks. Minu õnneks sain ma soonele, püüdes kinni hoopis u. 30m kaugusel olnud USA venna ning temast ka möödusin. St. finishis mulle 8ndat kohta, mis eilse ainsa sõidu kohta oli väga hea tulemus!

Täna on start jällegi kell 12, üritusega teha 3 sõitu. Tundub, et seda plaani võib jällegi segama hakata udu, sest hommikul ärgates oli see metsik. Pärast tänaseid sõite pakime aga paadid majja, sest homme tabab meid ootuste, kuid kindlasti mitte lootuste kohaselt orkaan nimega Bill, jättes meil ühe nö. "Vaba päeva". Eks näis, mis saama hakkab, esialgu tuleb täna hästi sõita!

Take Care,
Karla

1 comment:

lauri said...

loodetavasti läheb teil orkaan mööda nii nagu koreas. kas teile kannatab helistada ka või panen meile midagi kui reinule miskit saata tahan või sulle, aga ole tubli ja pane hästi edasi.:)