Sunday, March 31, 2013

Valmis... Enam vähem


Hei!

Aeg on Palmal lennanud Concorde-i kiirusel meie Tallinn-Helsingi propellerliinil, ehk siis liiga kiiresti! Päevad on olnud täidetud veetreeningutega, millele on järgnenud rattatrenn. Vahele jääv aeg on vähemasti minul kulunud lõõtsutamiseks, venitamiseks ja end töövalmis hoidmiseks, sest ma pole pärast Miamit selliseid mahte kahjuks tundnud.

Nüüd on aga aeg nii kaugel, et esimene võistluspäev koputab juba uksele. Mitte vaikselt, aga umbes nii, et ta on seda juba 15min teinud ja keegi pole reageerinud. Teisissõnu on homme esimene sõitude päev. See tähendab, et eilne ja ka tänane päev on jällegi veidi rahulikumad, et võistluseks puhanud olla ja heas konditsioonis peale minna. Eile saime ilusti registreeritud ja mõõdetud. Minu vööris ilutseb pildil näha bow nr. 4. Ma päris täpselt ei tea kuidas, aga kuidagi on see seotud maailma ränkinguga, sest kõigil headel on see number väike, vähe kehvematel vähe suurem. Loodame, et suudan oma number nelja mainet siis ka regatil hoida.

Kerge see olema ei saa. Esiteks on laseril tavapäraselt tugev konkurents ja teiseks on esimesteks päevadeks päris korralik ilmaennustus.

Ma ei usu, et ma õpingute tõttu väga alla käinud olen ja täielik nõrguke olen, kuid see, et me siia vaid 5 päeva tagasi jõudsime annab tugeva tuule tingimustes kindlasti tunda. Kallutamisvorm pole veel jõudnud tõusta. Teisalt toetab mind jällegi uus ISAF-i võistlussüsteem. Tegu on väga sarnase süsteemiga Miamile, ainuke vahe seisneb selles, et kolme medal race-i asemel on 2. See tähendab minu jaoks, et kvalifikatsiooniring, esimesed kolm päeva, tuleb piltlikult lihtsalt üle elada ja siis finaalides saab näha, mis, miks ja kuidas, mulle sobib! 

Kuna Miamis olin ma uue süsteemi tõttu kõige suurem võitja, siis küsiti minult ka arvamust, mis ma mõtlen:
At ISAF Sailing World Cup Miami new formats across the fleets were trialled and Palma will see adaptations of the formats applied to the next instalment of the Sailing World Cup.

With three double-point Medal Races at ISAF Sailing World Cup Miami Estonian Olympian Karl Martin-Rammo blitzed the day, winning two races and finishing second in the other to move up dramatically to second place overall.

Two Medal Races will help determine the winners inPalmaand the Estonian is keen to see modifications, “I really like the fact that ISAF is trying new things. I think sailing needs changes to make it more interesting for the fans and trying to work in that direction will benefit us all. Keeping that in mind, I really like the carryover or carry forward race. That makes the qualifying round similar to other sports.

“Usain Bolt doesn't always run the fastest in the qualifiers; it's the finals that matter. So the new system puts more emphasis on the finals, which makes it more interesting for the fans and competitors also.”

Whilst Rammo benefitted significantly from the three Medal Races he is pleased to see changes forPalma, “Even though I did really well, I think three races might be too much. Of course it keeps things open, and makes the medal round day as a winner takes all, but on the other hand, having that many races makes it hard to follow for the fans. It is a perfect amendment to the version we had in Miami, in my mind.”


Link artiklile: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/actualidad/noticia/text/undefeated-crews-face-off-in-49er-fx-at-trofeo-princesa-sofia-mapfre

Jääb üle veel täna törts merel käia, paat viimseni valmis seada, end homseks välja puhata ja siis saan jälle öelda "Game ON!!"

Karla

No comments: