Monday, April 1, 2013

50/50

Hei!
Pildil pole mina, aga nagu ajakirjanikele ikka meeldib öelda, siis "pilt on illustreeriv", tänasest päevast. Foto: Jesus Renedo

Tänase, esimese võistluspäeva kohta on mul väga kahetised tunded. Meid tervitas tugev, kuni 12m/s tuul. See ise ei ole veel üldse nii hull minu arust, kuid laine oli ka päris juraka üles lükanud, mis tegi taganttuules sõitmise päris huvitavaks. Ma polnud enda füüsilises vormis ülearu kindel ja läksin üpris ettevaatlikult peale. Sellele lisaks on nüüdseks minu selg vasaku poole valule mitte maailma parimas konditsioonis ka paremalt. Ei tea kas uhketest autos veedetud öödest ja laeva põrandal magamistest või millestki muust, aga see selleks. Ei nuta, läks teip peale ja elu läheb täiskäigul edasi olgugi, et mu selg näeb välja nagu odav teibituuning Moskva oblasti kõige kõvemal siksivennal.

Esimene tänane sõit suutsin näidata suurepärast kiirust terve sõidu juhtgrupis sõita. Finišisse jõudsin neljandana, terve sõidu vältel tõusin vast paar kohta, kusagilt seitsmendalt või nii. Olin asjade kulgemisega rahul. Olin leidnud kiiruse, mida treeningutel tikutulega otsisin. Võibolla oligi asi selles, et Palmal on terve nädala tugevad tuuled puhunud ja tikuga otsides ei ole erilist lootust midagi leida, see lihtsalt kustub ära!

Igal juhul... Teine sõit algas veel paremini. Sain stardist veel veidi paremini minema ja üleval olin vist neljas?! Alla märki tulin pärast bakstaaki ja taganttuult juba teisena, kiiruse üle ei saanud täna kurta ühelgi otsal. Selle sõidu teiseks krüssuks hakkas aga endast märku andma minu füüsilise baasi mitte nii hea valmidus kui tavaliselt. Jätsin paudi ajaks kontrasoodi järgi laskmata ja loomulikult käisin paudiga ümber. Sellega langesin kuskile 7ndale kohale, kuid energiat paadi püsti panekuks kulus palju ja mul oli viimasega niigi raskusi. Viimaseks allatuuleks olin juba päris kustunud, kuid rahulolematu, et nii palju kaotanud olin. Väsimuse pealt üritasin sõita nii nagu oleksin esimeses värskusastmes, mis tähendas veel kahte ümber käimist ja 15ndat finiširesultaati.

Seega, nagu pealkirigi ütleb, siis tänane oli 50/50. Päeva algusele tagasi vaadates läks nagu päris hästi ju, kokku olen 12. Teisalt, süües kasvab isu ja 4 ja 2 olnuks ju ikka parem kui 4 ja 15. Ühelt poolt olen pettunud, et ei suutnud teist sõitu finišini koos hoida, teiselt tunnen veidi kergendust, et seis pole nii hull kui olin vähese trenni arvelt kartnud.

Nagu eilegi ütlesin, siis eelsõidud tuleb tegelikult lihtsalt üle elada ja endale liiga suurt auku mitte kaevata. Sellepärast ma suurt tegelikult ei põe, sest väga konkreetselt mahaviskesõitu mul täna õnneks korjata ei õnnestunud. Kõik kaardid on endiselt väga lahti ja pakk on alles laual. Nagu mulle viimasel ajal ikka öelda meeldib, siis homme jälle GAME ON!

Kartoffel

No comments: