Thursday, May 9, 2013

Na praava!

Hei!

Kust alustada? Alustan otsast: kui viimati kirjutasin, siis elasime veel vanas korteris. Nüüd oleme juba mõnda aega elanud mõnusas korteris, teisel pool Riva del Garda linna. Meil on oma aed, suur rõdu ja korter on ka mõnus hubane, suur. Seega, sellega on kõik korras.

Eile hakkas meil siis võistlus. Algatuseks võiks iseenesest paar sõna korralduse kohta rääkida. Kuna Sailing Intructioneid, särke, võistluste kleepse ega midagi muud neil anda ei olnud, siis lõppes asi nii, et enamus inimesi regasid alles võistluspäeva hommikul enne sõite. Mina nende seas õnneks polnud. Igal juhul tähendas see seda, et 12 oli start plaanitud, aga 11.30 polnud kaldal veel gruppegi välja pandud. Kui grupid välja saadi, siis öeldi ruuporisse "everybody to the starting line". Seda öeldes tuleb hoida näppe koos üles poole nagu itaallased ikka ja teha jämedat itaalia aktsenti, siis on õige.

Merel toimis kõik näiliselt nagu kellavärk. Olin valmis tavapäraseks Garda sõiduks, st. paremalt start, paut, parem nurk, paut, ülemine märk. Sellist plaani järgides põrutasin paremasse nurka, kuid tuul polnud veel vist päris korralikult ühtlustunud, igal juhul vaikis see kord hoopis seal kaljude all maha ja sinna ma jäingi. Finišis 31. Teine sõit toimis kõik nii nagu pidi, 8s. Kolmas sõit toimis samuti kõik nii nagu pidi, üleval olin 3. Seejärel aga ei suutnud mina minna Innerloopi sõitma, mis meie rajaks oli, põrutasin koos Scheidti ja muude loomadega hoopis Outerloopi suunas ja sain kõvasti kõvasti peksa. Nukker, loll pea on loll pea.

Kuna kuldfliiti saab siin vaid 25 paati, siis olin endale jällegi päris korraliku augu kaevanud. Pärast esimest päeva olin 48. Täna tuli hästi sõita ja teadsin, et olen selleks suuteline. Eile tegin korra ise väga lolli vea ja teise korra ei vedanud tuulega. Põhimõtteliselt aga pole siin purjetamine eriline kunst kui on a) hea start ja b) hea kiirus. Nendele täna keskendusingi, sõitude tulemusteks 3, 3, 9. Kokku tõusin sellega 16ndaks ja olen kuldfliidis. Seega, homme läheb edasi ja suutsin oma totruse õnneks täna tagasi teha..

Karla

No comments: