Thursday, May 23, 2013

Vähemalt ei hakka igav!

Hei,

Nii (pealkiri) ütleb tavaliselt Patrick kui tuul igasugu lollusi korraldab. Nii vastasin ka mina paljudele välismaa konkurentidele kui meil stardis üks edasilüke teise järel oli, sest tuul keerutas nii 50 kraadi ja minu poole vaadati, pead raputati ja nenditi iseenesest mõistetavat - "crazy!". Viie minuti jooksul läksin stardiliinilt kõigepealt parema halsiga üles märki välja, ja siis vasakuga. Õnneks vahepeal katkestati ka.

Esimesed kaks võistluspäeva olid vahelduse mõttes üpris normaalsed ja midagi peadpööritavat ma korda saata ei suutnud. Tuul oli samuti vahelduseks päris objektiivne ja leidsime enamus sõitudes ühise keele. Seetõttu ei leidnud ka vajadust halli juttu siia blogisse kirjutada. Täna oli aga vähe teine lugu juba. Eesti ilmaennustajad oleks siin täna jube tehtud mehed olnud, päikseprillid peas, endal ninasõõrmed taeva poole. Nende ennustused 2-10m/s oleks olnud 100% täpsed ja keegi poleks kuidagi nuriseda saanud. Ka temperatuuri osas oleks tegu olnud suhteliselt koduse ennustusega, sest hommikul oli meil mõnusad 7 kraadi, windguru näitas siniseid tärne, mul pole merel ammu nii külm olnud!

Igal juhul algas kõik palju lubavalt. Esimeses sõidus sain hea stardi ja esimene krüss oli veel purjetamise moodigi. Vähemalt mulle tundus nii, aga kui üleval esimene olla, siis tundubki kõik jube normaalne ilmselt. Edasi läks elu keerulisemaks, allatuules jäin vaikusesse ja all olin juba miski neljas. Teine krüss jäin veel keskele, kahe tuule vahele ja üleval olin vist juba kuskil 11-12. Üritasin siis ka vähem konservatiivset joont ajada ja finišisse tõusin tagasi 7ndaks.

Teises sõidus sain hakkama nii meeldiva teoga, et ma arvan, et optimisti purjetajad ei ole ka nii vinged mehed. Üritasin lipu poolsest stardikaatrist läbi startida... tsiteerides meest, kes isa soovitusel igasugu vempe korraldas, siis "see ei õnnestunud mul!" Järgmised 20 sekundit veetsin stardikaatri daamidel külas, oleks vähemalt poordid koos olles teed võinud küsida, külm oli ju. Igal juhul olid minu konkurendid selleks hetkeks juba hoopis kaugustes ja minu sõidu highpointiks jäi see, et suutsin lõpetada eelviimasena.

Kolmandas, tänases viimases sõidus sain hea stardi, kuskil 1/3 pealt, kaatri poolt. Kõik, kes minu peal olid pautisid ja mina ka. Ainuke vahe oli selles, et nemad kallutasid ja mina istusin sees. Nii nad minema sõitsidki. Tegin esimese pööramise peale paudi tagasi ja sõitsin oma arvates jube tublisti tõusvas, aga täna oli juba nii, et (andke mu kõnekasutus andeks) nii nagu kepimehed tulevad nurgast, siis täna tulid sõiduvõitjad eranditult nurgast. Konservatiivse purjetamisega jõudis ülemisse märki 12-18, mis 25 pealises pundis pole just on top of the world. Nii jõudsin ma pärast 40-kraadist parempööret üles märki 15ndana, ees igasugu huvitavaid selle ja enamus üldjärjestuse top 5 sõitjaid minu taga. Teine krüss lajatasin siis ka nurka, loomulikult valesse ja 19. koht oli parim, mis sellest sõidust välja pigistada suutsin. Sellega langesin tagasi 14ndaks, aga see selleks.

Homme lubab meil järjekordselt 7 kraadi ja vihma, ei tea kas oskaksi ilusa ilmaga enam midagi ette võtta...Üritan homme end parandada, mis muud.

Karla

No comments: