Sunday, October 13, 2013

Jälle kroon!

Hei!

Võistlus on jõudnud lõpp-peatusesse ja mul on isegi juba paadid pakitud ja kõht täis söödud. Enamus regatist kulges minu jaoks üpris positiivsetes toonides olgugi, et ette tuli paadi osade purunemisi ja igasugu väiksemaid ja suuremaid vigu. Näitasin head kiirust nii kahel esimesel päeval puhunud vähe tugevamapoolsetes tuultes kui ka eile ja üleeile nõrkades ja keerutavates oludes. Kuna mu eesmärk oli tulla siia eelkõige MM-i ettevalmistuse plaaniga, siis julgen väita, et regati võib lugeda väga korda läinuks, sest tingimusi oli tõesti servast serva ja sain kõikides neist miskit kõrva taha panna, et mida veel MM-i eel upgrade-ida on võimalik.

Tänasele Medal Race-ile läksin vastu heast seisust. Ette olid vahed väga väiksed ja olukord andis potentsiaali heaks tõusuks. Selleks oleks ma pidanud aga ka hästi purjetama. Seda ma see kord medal race-is ei suutnud. Polnudki kunagi medal race-i viimasena lõpetanud, päris karm tunne oli. Kuna taha olid vahed vähe pikemad, siis leppisin õnneks vaid ühe pügala võrra madalama asetusega kui täna hommikul, mis tähendab, et jällegi on minu positsiooniks 7, nagu EM-il ja Santanderis ja ka juhuslikult maailma edetabelis. Ei oska öelda milles asi, aga see number seitse tundub mind kui magnetiga tõmbavat. Aga jah, tänase sõiduga ei maksa küll kuskilt otsast rahule jääda. Asi sai alguse sellest kui kaasvõistleja stardis minu vastu reeglites eksis ja ma enda vestitaskust protestilippu (mis Medal Race-ides kohustuslik on) otsima hakkasin. Kogu see möll võttis mul nii kaua aega, et jäin millisekundi hiljaks stardikiirendusega, mistõttu olin juba teistele edumaa ära andnud. Vaikse tuule, lühikese raja ja välja sõelutud parimatest parimate konkurentide vastu on aga midagi tagasi teha hästi keeruline. Nii ma pidingi võtma end mitteõigustanud riski, purjetama grupist eemale ja lootma, et tuul näkkab. Nagu juba kombeks saanud, siis ega ei näkand! Üleval märgis kümnes ja sealt enam comebacki polnud.

Aga, nagu ütlesin, siis sel regatil polnud eesmärgiks tulemus ega siin "peak"-imine, vaid pigem kogu kaadervärgi lihvimine MM-i eel. Sellega usun, et sain hästi hakkama ja kauba peale saadud Eurochampions sarja kokkuvõtte 8. koht on suurepärane! Olgugi, et regatt sai läbi ja siin Prantsusmaal on vähemasti juba ka lootusetult külmaks läinud, sügis ilmutab end iga nurga tagant, siis koju mul esialgu veel asja pole. Sean juba täna autorattad Itaalia, Garda järve suunas, et viia läbi MM-i eel veel üks korralik treeninglaager 8-kordse maailmameistri ja 5-kordse olümpiamedalisti ning muude loomade seltsis. Loodan, et tuleb asjalikud 10 päeva, mille järel end uuesti kodumaa pinnalt leian!

Mr 7,
Karla

1 comment:

Unknown said...

Oleks protestilipp varukast võtta olnud.