Friday, August 27, 2010

Paat ja meri


Hei!

Täna oli järjekordne tegus päev.

Läksime hommikul kohe klubisse, und tuli muuseas ligi 11h, päris karm!
Klubis oli esimeseks tegevuseks paadi kätte saamine. Mina sain paadi numbriga 70, kuid sel aastal ei oma see mitte mingit tähtsust. Seda vaid ühel lihtsal põhjusel: purjed on ju oma numbriga see aasta ning kusagil tulemustes kohalikud numbrid ei kajastu. Tegelikult on üks asi veel, miks ei oma see number mitte mingit tähtsust. Kui eelmisel aastal oli kõik suurepäraselt organiseeritud ning igaühel oli enda isiklik koht, kuhu paat panna, siis see aasta midagi sarnast ei ole. Või noh, on, kuid mitte keegi seal paati ei hoia.

Samuti olen suhteliselt negatiivselt meelestatud üleüldise korralduse vastu. Paadid on sel aastal kasutatud, saan aru, et ei ole mõtet igaks MM-iks uut paati teha, kuid enamuste paadid on kasutatud nt. Largsis, naiste Radiali MM-il, kuid minu oma nt. hoopis Türgis, noorte MM-il. Ühtedel võistlustel olid tugevad, teistel aga nõrgad tuuled. Samuti on Boatpark täiesti võimatu. Tegemist on korraliku mulla-liiva segu pinnasega, mis muutub vihma sadades, mida siin teadupärast konstantselt on, ühtlaseks mudaks. Selles on väga meeldiv püherdada, NOT! Purje maha võttes peab olema eriti eriti ettevaatlik, et mitte lasta tollel maha minna, sest vastasel juhul ootab ees korralik purjepesu vms.

Kõik aga muutus hetkest mil saime pühitud maismaa tolmu jalge alt ning jõudsime otsapidi vee peale. Oi kui hea oli! Olgugi, et välja minnes oli sigamaine hoovus ning sisse tulles samuti, kuid see mind absoluutselt ei morjendanud. Mõnusad tingimused on siin, suhteliselt avatud laht, olgugi, et täna oli maa pealt tuul. Olin rahuldavalt kiire, tegime teistega, umbes 40-se pundiga sõite. Tegime jänku-starte, mis tähendab, et kõik saavad enam-vähem minema ning startimissaginat ja kuhugi toppama jäämist ei teki. Sellest kajastuvad tõenäoliselt ka minu kohad ülemistes märkides: 1, 6, 2. Trennis olid Goody, Murdoch, Bernaz, Leigh jne jne. Ühesõnaga suhteliselt hunnik tippe. Mitte, et ma nüüd hakkaksin kohe arvama, et oh, selline vend ma nüüd olengi ja küll ma neile võistlusel kütan, kuid olin ääretult rahul oma tänase kiiruse-tarkuse bilanssiga. Tavaliselt teen kiire olles lootuselt palju lollusi, kuid täna suutsin isegi kiirusele mitte keskendudes olla fliidi üks hoogsamaid ning see andis hea baasi keskendumaks tuulele ja kohalikele oludele. Paat, mille ma loosiga võtsin, tundus samuti kiire ja hea olevat. Olime veel vist 2,5h, väikse törtsu suhteliselt.

Kaldale tulles oli räme nälg, seega kiirustasime koju sööma. Seejärel tagasi klubisse, et natukene paadi kallal nokitseda ning nüüd juba tagasi kodus otsapidi ning isegi 1 jäätis juba all. Homme veel mõõtma, registreerima ja seejärele uuesti meremõnusid nautima.

Stay Classy,
Karla

No comments: