Tuesday, August 31, 2010

Loll pea - ihu nuhtlus

Mannetu värk.
Oli väga raske päev.

Algul ootasime kaldal tuult, umbes 12 ajal saime lõpuks merele. Tundus, et tuleb ilus päev, kuid võta näpust. Loksuva lainega meretuul ei sobinud mulle täna mitte üks raas. Kõige tagatipuks ta veel loomulikult keerutas ka ligi 30 kraadi sujuvalt, mis tegi asja veel keerulisemaks.

Tagant järele mõeldes ega midagi imetabast ei olnudki. Ma ei oleks nõus väitega kui keegi lausuks, et sa polekski saand ees sõita. Tegelikult ei olnud nii raske ühti, kuid lihtsalt oli ääretult keeruline, vaata, et võimatu jõuda kuhugile selliste startidega nagu mina täna suutsin korraldada.

Esimese sõidu stardis jäin lootusetult hiljaks ja vajusin koheselt teise ritta, kust vabasse tuule jõudmiseks sellise vaikse sobla-joblaga nagu täna pidi tonnide viisi vaeva nägema. Tundsin end siiski üpris enesekindlalt ja sõitsin üles märki end mingi 30ndates kohale. Allatuultes olin täna kiire, kuid pundi keskmine/taga on nii võrd palju inimesi, kes väljanägemise järgi ei saa üldse midagi aru, miks nad mida teevad. Seetõttu segavad nad kõvasti oma plaanide ellu viimist ning seetõttu on esimestele järgi jõudmine topelt keeruline. Ega see polegi mingi uudis, et ees on kergem sõita.

Teised krüssud olid tänase päeva komistuskivi. Mõlemas sõidus olin enam-vähem, et välja sõitnud juba, kuid teisele ringile minnes oli punt nii sujuvalt juba laiali vajunud, et pidi puhtalt tuule järgi purjetama, kuid õigesse kohta oli segavate eessõitjate tõttu tihti keeruline saada.

Õnneks on mul siiski veel nii palju kiirust, et teise krüssu ämbrid suutsin finišisse jõudes enam-vähem, et korvata, jõudes sinna vastavalt 29 ja 27. Viimane raks ülevalt alla, bakstaak ja finishikrüss võitsin mõlemas sõidus arvatavasti mingi 10-13 kohta.

Mida arvata? Nii nagu ma eile Reinule ütlesin: "Õpeta mind stabiilselt hästi startima ja ma tulen Maailmameistriks", nii ma arvan, et umbes ka on. Ma ei ole loll, kuid võib-olla, et riskin stardi liialt vähe ning seetõttu jään tihti ka kuhugi maa ja taeva vahele.

Üldkokkuvõttes, ärge saage valesti aru, mu tuju pole tegelikult sugugi langenud, mu meelest oli vaid aja küsimus, millal mind maa peale tagasi tuuakse. Eilne päev näitas, et minus on potensiaali täie raha eest, kuid arvata, et ma olen võimeline võitma MM-i sel aastal on isegi kõige optimistlikumate jaoks veidi kõrge lagi. Olen siiski 21 ja Goodison on 34. Uuesti, ärge saage valesti aru, täna teen ma omad järeldused ja homme lähen üritama end teist korda ületada ning seejärel vaatame edasi, mis saab.

Lõpetuseks: ei tea, kas tegu on pädevuse puudumise või lihtsalt kõige paremat tahtmisega, kuid õhtulehe suur pealkiri "kas tuleb medal?" oli küll veidi üle pakutud. Suured tänud kellele iganes, kes selle artikli koostas, mul on siiralt hea meel, et keegi minusse nii tõsiselt usub. Medal tuleb, skaudi ausõna!...Aga tõenäoliselt mitte see aasta. Oleme realistid!

Kokku olen praegu 29,
Homme uus ja uhkem päev,
Karla

No comments: