Tuesday, December 13, 2011

Day 2

Hei

Teine päev MM-ist on ajalugu. Raske ta oli, aga asja siiski sai. Nagu Eesti rahvatarkus ütleb, siis "Sxxxst saia ei tee", mille peale ma ütleksin, et teeb ikka küll.

Esimeses tänases sõidus puhus väga keeruline maatuul, mida olid tervitama tulnud ka korralikud tumedad pilved, et asi veel huvitavam oleks. Tegin suhteliselt hea stardi, kuid jätsin pundi kaitsmata ning sain nagu eilegi, ikka vastu pükse. Sel korral olin üleval rohkem sügavustes kui eelnevalt, nimelt 36. Ei lasnud end sellest pisiprobleemist häirida ja alustasin sellega, mida külamees ütleb, et teha ei saa. Lõpuks tuli välja päris normaalne sai. Veidi liiga palju läks küll soola, kuid oli siiski suhteliselt hea ja magus, 17. koht. Suudan sellise kohaga elada küll, eriti kui üleval 36 olin.

Teine sõit oli musta lipu reegel, mis tähendab purjespordis seda, et stardis varastajad saavad automaatselt DSQ. Tegelikkuses on sellele eraldi lühend, BFD, black flag disqualification, kuid see selleks. Ühesõnaga (kas te olete tähele pannud, et kui Eestlane ütleb "ühesõnaga", siis järgneb rämedalt pikk selgitus), selle reegli tõttu olin extra ettevaatlik, sest lahti seletatut endale tulemustesse mitte mingil juhul ei soovinud. Ettevaatlikkusega stardis aga väga kaugele ei jõua, mis tähendab, et start väga hästi ei õnnestunud. Minu õnneks oli tuul just sel hetkel nii tugev, juba kusagil 10-11 m/s, et tõmbas pundi laiali ja leidsin kiiresti vaba tuule. Tuule tugevusest tingituna olid enamik keskendunud kiirusele ja kallutamisele jättes tuule lugemise tagaplaanile. Mulle sobis! Leidsin kiirelt teid end ette poole viimaks ja ülevalt leidsin end 9-10. Tegin väga tubli allatuule, olin kiire, all märgis kusagil 5. Teise ringiga vedasin vahe juba suhteliselt pikaks ja astusin juba esikolmiku kandadele, kuid kolmandal ringil läksin endist viisi konservatiivse taktika juurde tagasi, millega tagasin endale kindla esikümne koha, kuid sel korral 7nda.

Kokku olen suhteliselt ühe stabiilsemana kohtadega 13, 16, 17, 7 hetkel 37, mis on väga okei. Homme on viimane eelsõitude päev, pärast mida jagatakse meid Kuld-, hõbe-, ja pronksgruppi. Kulda peaks mahtuma 49 matsi. Homme tuleb teha kaks tublit sõitu, pärast mida saab keskenduma hakata sellele MM-ile, tulevikule mõtlemata.

Tasapisi tähtede poole,
Karla

1 comment:

Anonymous said...

Kle väga lahe ja jätka samas vaimus!Hoiame Sulle pöialt! Maiki & CO