Monday, December 14, 2009

Stairway To The Top


Lauri treppidel!


Hei!
Täna jõudis kätte päris talv.

Esiteks mõnusa ilma puhul, teiseks sellepärast, et ma olen seda juba oktoobrist saadik teha tahtnud ja kolmandaks seetõttu, et eile uueks nädalaks motivatsiooni taga ajades vahtisin internetis jälle sellega tõtt. Jutt käib treppidest ning harjutustest, hüpetest, jooksmistest nende peal.

Seega, lisaks tavalisele jõusaalile, ujumisele, seljaharjutustele ja teistele viguritele, mida mu päev sisaldab käisime Lauriga treppe vallutamas. Peale trenni on praegusel ajaperioodil ka muide päris üksjagu mitte ainult enese harimist, vaid suisa õppimist, sest jõulud hakkavad jõudma pärale ja kõik õppejõud on end leidmas tähtaegade tagant välja piilumas nii nagu nad seda alati teevad.

Igatahes, võtsin täna vaevaks, ajasin Lauri ka kodust välja ning sörkisime pika Hermani torni alla, Arsise kellade kooli juurde, kus ootasid meid (mu mälu ei petnud) ilusad trepid. Veidi lumised ja libedad, kuid üles minekuga polnud hetkekski probleemi, alla tulemine oli vahel libe küll. Tegime algatuseks 10x lihtsalt spurt jooksu üles soojenduseks. Selle aja peale oli selge, et see mingisugune aeroobne trenn olema ei saa. Edasi tegime veel hunniku erinevaid harjutusi, osad kiiremad, osad veidi aeglasemad ja venitavamad ning seejärel jõudsime päeva naelani: harjutus, mille nimetasin ainuõiguslikult, varsti panen TM märgi ka külge ja patendeerin ära..."Quad Killer"

Quad Killer on selline harjutus, et hüppad kükist üles hüpetega trepist üles. Kõlab kuidas ta kõlab, aga uskuge mind, tegelikult on see palju raskem kui te arvata oskate! Jõusaali kangiga kükk on selle kõrval nohu! Polnud ühtegi seeriat kui ma üles jõudes oleks tundnud mõnusat pinget jalgades, tegemist oli korraliku krambiga või vähemalt selle lähedase asjaga, nelipealihastes st.

Pärast Quad Killerit võtsime tempo veidi maha, et pulsi alla saada uuesti ja tegime veidi venitavamaid harjutusi, seejärel lõpetuseks jooksime veel erinevate sageduste ja astmevahedega üles hunniku seeriaid ja tulime tagasi minu kodu juurde jooksuga, Patkuli trepi kaudu!

See oli ka omamoodi huvitav. Arvasin "Kaalust alla" vaadates, et mis ta siis ära ei ole sealt üles joosta, kuid pärast sellist treeningut nagu me teinud olime, seisime silmitsi päris ränga katsumusega. Tuleb au anda, nende kilode juures, mis neil ümber luude-lihaste lainetavad, jooksid nad üllatavalt kiiresti isegi!

Kokku tund ja natuke peale treeningut, kalorikulu tunnis 950! Pole paha, ütleks Villu Reiljan või kes iganes seal Õlle Summeril kunagi alkomeetrisse puhus.

Eks ole näha, mis mu tip-tip-tip-tip-väiksed jalad mu treeningust homme arvavad, kuid minu arust oli igati lahe ning kes tahab mõnikord kaasa teha või lihtsalt minult küsida nende seeriate kohta, mida tegime, siis võtta julgesti ühendust!

Nautige ilma kuniks seda on,
Karla

No comments: