Thursday, July 7, 2011

Medal-Freakin'-Race!



Hei!

Tänane päev on olnud mu elu üks raskemaid. Nimelt, oli täna plaanis viimased 2 finaalsõitu, et otsustada lõplik paremusjärjestus ning saada teada, kes pääsevad homme peetavasse Medal Race-i. Hommik algas aga väga aeglaselt, sest oodatult tervitas meid klubis suhteliselt täielik peegel, ehk siis tuuletus. See tuuletus ei kogunud terve päeva vältel erilisi tuure, kuid kohtunikud olid püha tahet täis meile siiski sõite pigistada - nii vähemalt tundus.

Igatahes, kui tavaliselt on normaalseks käitumiseks tuule puudusel nö ajalised edasilükked, mis annavad kontrollaja, millal midagi otsustatakse. Täna seevastu olin klubis 8,5h, et oodata täielikus stardivalmiduses tuult, mida kunagi ei tulnud. Kõigele lisas vürtsi fakt, et minu sees toimus lahing, mis oli suurem kui Põhjasõda. Minu isikliku arvamuse kohaselt võib-olla, et isegi suurem kui Teine Maailmasõda. Seda vaid ühel põhjusel: Minu eile omistatud 10s koht tähendas mulle pääsu sinna kaua ihaldatud uhkesse sõitu - Medal Race. Seega, sõitude ära jäämise korral jääks kõik samaks ning minu üks unistusi oleks täitunud. Teisalt, professionaalse sportlasena pidin end sundima tagasi ning olema täielikult valmis minna merele, et üritada seal purjetada ette nähtud 2 sõitu ning, mis veel tähtsam, need ka hästi purjetada, et siis endiselt esimese kümne hulka jõuda!

Nagu ütlesin, hoiti minu närvi kikkis keskelt läbi 8,5h, mil lõpuks läbi tule ja vee tuli otsus, et täna sõite ei toimu! Milline kergendus ning rahulolu, rohkem ma kirjeldada ei oska. Olen suutnud oma elu teistel Euroopa meistrivõistlustel ületada esikümne künnise ja murda Medal Race-i. Poleks seda siia Helsingisse tulles eales uskunud, et nii head sõitu suudan näidata. Arvasin, et esimese 20 seas oleks juba suurepärane.

Juba praeguseks üle ootuste hästi läinud regatt saab aga oma hüüumärgi, mitte punkti, homme kui mul avaneb võimalus veel viimast korda (olen seda igal päeval suutnud) oma positsiooni parandada ning võtta siit regatilt üks suurepärane tulemus ning veel suurepärasel kogemus. Kaotada pole mul ju mitte midagi, kümnendast kohast taha poole ma enam ei lange!

Hoidke mulle homseks kõvasti pöidlaid ja jälgige ka trackingut!
Karla

1 comment:

Liisa said...

Pöidlad on igatahes pihus!