Friday, April 6, 2012

Hate It or Love It!


Hei!

Päris müstiline kui kiiresti laser klassis saab olukorrast "Lovin' it!" hoopis "I fxxxing hate it!"
Kõige kummalisem on selle juures, et keskmist varianti ei eksisteeri. Olgu see finišikoht nii nagu ta on, kuid kui ikka purjetades olla kiire ning rajal ka õigeid otsuseid teha, siis on see armastuse tunne enda spordi vastu kiire tulema. See tunne püsib üpris kaua, vähemalt minul. Olen enda vastu suhteliselt tolerantne ning ei jäta endale just eriti tihti võimalust purjetamist täiega mitte nautida.

Täna oli üks nendest päevadest! Puhus mõnus 9 m/s tuul käsitlematult suure ja pika lainega ja kõik oli kordades mõnusam kui kuumast saunast jääauku hüppamine (mine ja mõtle välja, miks Mallorca saarel oli see esimene mõnus asi, mis mul mõttesse tuli?!), kallite inimeste seltsis aja veetmine või mis iganes tegevus, mis teis mõnu esile toob. Ka sõidus, olgugi, et keskmine pulss oli kusagil 185 ümber, tundsin asjast täit mõnu. Esimese sõidus jõudsin ülemisse märki 7ndana, mis oli selge märk minu edasiminekust ja võib-olla, et uuele tasemele jõudnud kiirusest. See kõik oli aga kiire kaduma kui laine harja peal täiel kiirusel halssi visates, mil puri tuulest tühi on jäi poomi küljest soodi ots ümber mu kaela. Minu manööver lõppes ümber mineku ja lootusetult paljude kaotatud kohtadega, mida ülejäänud sõidu piinlikult tagasi üritasin võita. Minu pingutused vilja ei kandnud, sest tegu on siiski laser-klassi Gold fleedi sõitudega. Kõik on kiired ja paganama targad takka tippu. Finišis 32 koht vms.

Minu Lovin' It tunne oli automaatselt sattunud kahtlaselt äkki sellesse teise äärmusesse, kus õnneks pikalt aega ei veetnud. Sain oma esimese sõidu apsudest üle ja oli valmis järgmiseks - vähemalt psühholoogiliselt! Pärast teise sõidu starti sai mulle järjest enam selgeks, et eelmise sõidu 32. koha vormistamisse olin jätnud totralt palju energiat. Esimese ringi lõpetasin küll veel 16ndana, kuid sealt edasi läks kõik allamäge (seda muide sõna otseses mõttes, sest lained olid täna tõesti suured). Andsin terve portsu kätte võideldud kohti ära ja üle joone sõitsin 27ndana. Nii kiiresti oli saanud suurepäraste purjetamistingimuste nautimisest pettumus, et olin ilusate tingimustega sõidutel lasnud end nõnda alla neelata.

Pole viga, lõpetasin regati siiski 29nda kohaga, mis on tegelikkuses täitsa okei. Eriti kui silmas pidada, et see võistlus oli pigem kontrolliks, suurepärase kvaliteediga treeninguks ja ettevalmistuseks sel aastal tähtsamateks aset leidvateks üritusteks. Tunnen, et sõitsin keskpärase vormi pealt üldplaanis täitsa targalt ja vead, mis sisse tulid, on kõrvaldatavad.

I'm Out!
Carlito

No comments: