Wednesday, April 4, 2012

StabiilsemHei!

Algatuseks, mis mõttes näitab Delfis, et Tallinnas on -6 kraadi? Ma kavatsesin koju tulles vee peale minna!?

Nüüd aga asja juurde:

Nii nagu pealkiri reedab, oli täna mul tunduvalt stabiilsem päev. Lõpetasin endiselt vaiksetes tuultes peetud sõidud vastavalt 9nda ja 7nda kohaga, mis nii keerulistes oludes nagu siin valitsevad, on väga head.

Minu rohkem ühte auku sõidud olid tingitud kahest asjast: esimene neist oli suurepärane enese positsioneerimine allatuultes ja teine vähene tormakus. Inimene õnneks õpib ja mina suutsin kahe esimese päevaga (eriti esimese päeva esimese sõiduga, haha) enesele kindlaks teha, et suurte riskidega siin kaugele ei jõua. Minu vedamise juures vähemalt küll mitte. Osad siin on selgelt vastupidist tõestanud, kuid see riskide taktika pole sel regatil kuigi jätkusuutlik. Mis ma hakkan peale ühe top 3 sõiduga kui ülejäänud tiksun viimase kolmandiku peal? Seega, hoidsin suhteliselt madalat profiili ja püüdsin väga suuri lollusi mitte teha ning üles märki jõuda esimese pundi lähedal, olgu see koht siis täpselt niisugune nagu ta on.

Plaan töötas. Esimeses sõidus olin vist üleval mingi 12, kust suutsin finišisse kolm kohta parema poosega jõuda. Teises sõidus olin märgis vastavalt kusagil 23, kuid seltskond polnud jõudnud veel sugugi laiali vajuda, esimesed polnud veel rivi pikaks tõmmanud ja kõik teed olid mulle valla. Tegin sealt edasi suhteliselt veatu sõidu ja jõudsin finišisse 7ndana, palju puudu polnud, et 4 või 5 olla, kuid see selleks.

Igal juhul olen ma oma päevaga ütlemata rahul ja taga aetud stabiilsus on mind hetke seisuga tõstnud päris kõrgele 17ndale kohale, mida homme algavates kuldfliidi sõitudes kinni hoida saab olema raske. Tänage jumalat või keda tahes, aga õnneks mulle väljakutsed meeldivad, mistõttu ootan juba homset päeva, et uuesti juba merel enda pea tööle panna. Fun!

Jõudu sinna jätkuvasse talve!
Karla

No comments: