Tuesday, April 3, 2012

Ups and Downs

Ehk tuleb kord aeg, kus Goodison jälitab hoopis mind?

Hei!

Tänane päev algas jällegi kaldal ootamisega, kuid sel korral mitte tuuletuse pärast. Kuna eile startisime esimesena ja tüdrukud (Laser Radial) teisena, siis täna oli järjestus vastupidine. Et me külmas Euroopa kevades liigselt merel kükitama ei peaks (tegelikult külm ei ole, aga austan kohtunike otsust sellegipoolest), siis erinevalt naistest lasti meil oodata kaldal. Kusagil ühe paiku saime lõpuks starditud.

Tuul oli iseenesest ütlemata sarnane eilsele. Veidi teise kandi pealt, kuid endiselt vaikne ja paganama keeruline. Auklik, keerutav ja kõik muud vigurid, mis välja mõelda oskad. Sain järjekordse alla poole igasugu arvestust stardi, kuid leidsin kiiresti vabama tuule ja "line"-i, mida mööda purjetada enam vähem sinna, kuhu soovisin. Jäin krüssu lõpul liiga pikaks ajaks keskele ega valinud kindlat poolt ja ääred neelasid mu alla. Olin üleval kusagil 16-20. Sealt edasi suutsin otsused veidi kindlamalt läbi mõelda ja üldisemalt mõtestatumat sõitu teha, mis tõstis mu finišiliini ajaks 6ndale kohale, mis on meeldiv.

Teises tänases sõidus sain esmakordselt sel regatil stardist tip top minema. Selles oli aga üks probleem, sest olin vähe liiga konservatiivse koha peal ja tuule pöörates olin põhimõtteliselt saanud ja pidin ülejäänu sõidust tagaajaja rolli mängima. Kuidagi ei leidnud nii head minekut kui eelmises sõidus, ei suutnud kusagilt avaustest läbi pugeda ja kõik minu katsed ette poole rügada lõpetati teiste konkurentide poolt väga valel ajal valesse kohta pautidega, mis viisid minu variandid suhteliselt nullilähedaseks. Selles sõidus lõpetasingi 16nda kohaga.

Pole viga, olud on keerulised ja enamik on kõvasti ebastabiilsemad kui iga teine regatt. See tähendab, et hetkeseisuga olen kohtadega 33, 7, 6, 16 kokkuvõttes samuti 33ndal kohal. Kokku on meid 138. Edasi üritan paremini, kuidas välja kukkus, kuulete juba samal ajal homme!

Karla

No comments: