Friday, May 4, 2012

Day 1

No hei!

Esimene päev seitsmest on nüüd inglise keelsest väljendist tõlkides "kotis".
Sai seda pikalt oodatud ja mööda läks ta nii kiiresti, et ei jõudnud möhh ega öhh öelda. Päev ise oli krutskeid täis nii, mis kole.















Vasakul nurgas, vasakul halsil. Esimene sõit, ca. 1min pärast starti. Pilt: Nils Bergmann

Kella ühene planeeritud start tähendas, et hommikul oli veel aega rahulikult olla ja asjad vaikselt valmis seada. Merel ootas meid üpriski külm ilm, mida täiendas väga keeruline tuul. Ette ruttavalt ütlen selle peale kohe, et mu päev õnnestus, sest sellistes oludes kirja saada kaks stabiilselt head kohta on omaette saavutus.

Esimeses sõidus puhus meil kohati isegi 5,5m/s ulatuv tuul, kuid see ei tähendanud, et maa pealt puhununa ta väga stabiilne oleks olnud. Sõidu võitnud hispaanlane oli näiteks esimeses märgis kusagil 25-30. See võtab üpris ilusti kokku, mis merel toimus. Mina suutsin end terve sõidu vältel stabiilselt kümne kandis hoida, tegin paar lüket ka siin-seal ja üle finišiliini purjetasin 7ndana. Hästi!

Teises sõidus oli tuul kõvasti vaikinud, järele oli jäänud juba nii vähe, et minimaalne võistlusteks vajalik 2,5m/s oli juba väga kaheldav. Treener Rein mõõtis sõidu kestel korduvalt alla kahe meetri sekundis, kuid sõidetud me saime ning selleks me siia kõik 170tk kogunenud oleme, seega ma ei kobise, lihtsalt räägin, kuidas asjad olid. Halva stardi järel suutsin leida vaba augu ja vaikselt vaikselt ette poole rügada. Üles märki jõudsin kusagil 11-13, samal kohal ka lõpetasin. Ärge saage valesti aru, kirjutan siin, et püsisin samal kohal, kuid nii lilleline see elu tegelikkuses polnud. Sõidu vältel olin ma tõenäoliselt halvimal juhul kusagil 20nda poose ringis ja parimal juhul kusagil 7-8. Tuul oli lihtsalt nii ebastabiilne, et paljudel nägi vähemalt mingil hetkel seis välja üpris hea.

Seega, kohad olid mul 7 ja 13, kokku olen väga ebastabiilselt purjetanud ülejäänud fliidi hulgas üllatavalt kõrgel 14ndal kohal. Loomulikult on see kõik tore ning ma olen ütlemata rõõmus, et esimene päev just nii läks, kuid annan endale aru, et tegemist oli alles päevaga nr. 1 pikas, seitse päeva kestvas pingelises võistluses.

Homme jälle,
Hoiame pöidlaid endiselt, eksju, onju?!
Karla

No comments: