Thursday, May 10, 2012

MM-i lõpp!

Hei!

Tänane päev oli totaalne muutumine: tulemuste eri, vol2! See kord õnneks küll paremuse poole. Esimest korda sel regatil oli tuul vähemal või rohkemal määral loogiline ning stabiilne, tugevus oli kusagil 8m/s kanti ja viimane sõit pagidega võib-olla, et isegi 10.

Sain esimeses tänases lähtes hea stardi ja suutsin selle oma kasuks tööle panna. Olin krüssus marukiire ja üles märki jõudsin 3ndana. Sel positsioonil püsisin terve sõidu, kuni viimase taganttuule otsani, kus terve allatuule žürii kaater minu taga sõitis. Teadupärast oli mul juba 2 lippu all, kolmandat mitte mingil juhul korjata ei tohtinud, seega võtsin väga rahulikult, kaotasin kiiruses ja otseloomulikult ka kohtades. Pole hullu, finišiliini ületasin sellegipoolest 6ndana ja teadmine, mida sõidust enda kiiruse kohta kogusin, on see, mida olümpiaks kaasa võtta.

Teises lähtes start vastupidiselt eelmisele täielikult ebaõnnestus. Sellele vaatamata suutsin leida vabasid auke ja hea kiiruse toel purjetasin end kiiresti fliidi ette otsa. Kusagil 15-20 vahel püsisin terve sõidu, enne finišit tegin viimased ponnistused, tõusin 3-4 kohta ja finišis 16.

Gold fleedi kohta maruheade sõitude toel tõusin MM-i lõpetuseks, seitsme päeva järel tagasi tuttavale 26ndale kohale, mis ületab minu siiani püsinud tippmarki (34) kaheksa kohaga. See tähendab, et väga viriseda ei saa. Olgugi, et eilne päev läks maha kandmisele, siis tulemus on täitsa korralik. Tänase ja eilse analüüsi kokku pannes tundub, et eilne häda polnudki võib-olla, et nii palju pingete languses vaid pigem selles, et üritasin ette otsa purjetada valelt poolt! Kes teab, nii järgi oletada on tegelikult üpris keeruline.

Kõikide lõputute valikute kohta kujunes mul tänase päeva jooksul lõplik arvamus. Andke mulle andeks mu jäikade sõnade eest, kuid kui regati jooksul on üks päev, kus puhub 8m/s, mida maailma mastaabis peetakse veel keskmiseks tuuleks, mina sõidan kuldfliidis 6 ja 16, teine eestlane ei lõpeta vanade vigastuste tõttu ühtegi sõitu ja kolmas sõidab üle finišiliini mõlemas lähtes viiendas kümnes, ja fakt, et olümpial, Weymouthis, on oodata tugevaid tuuli, siis tekib vägisi küsimus, et mida me üldse lõputult valisime?

Pean hotellist välja chekkima, koju jõudes kirjutan jälle!
Värske MM-i 26,
Karla

No comments: