Tuesday, May 22, 2012

HHHHH-Holland

Suvaline pilt tänasest. (Olen vist sel hetkel teine?!)


Hei!

Pidasin vajalikuks neid H-sid sinna algusesse täpselt nii palju panna, sest umbes nii ilus see kohalik keel on.

Ühe sõnaga (endiselt ei saa aru, miks sellele fraasile eestlasel tavaliselt pikk seletus järgneb), nagu te aru saate, olen nüüdseks omadega jõudnud Hollandisse. Siin toimub järjekordne MK-etapp, mille esimene päev praeguseks juba seljataga on.

Kodus veedetud nädal läks väga kiirelt. Veetsin perega aega, kohtusin pressiga, kuid mis kõige tähtsam, suutsin haigeks jääda ja pärast viit päeva enam-vähem terveks saada. Praegu on seis selline, et mäda enam kurgus pole, enesetunne enam haiglane samuti ei ole, kuid tunne on endiselt väga nõrk ja muud ma öelda ei oska kui, et elu ikka viskab vahel kaikaid kodarasse.

MM-il olin selgelt valmis kallutamisfestivaliks, et näidata kui kiire olen. Tänastes Hollandi keskmise tuule oludes haiguse pealt tulnuna aga sellist powerit mul välja panna polnud. Sellele vaatamata suutsin tarkusega paljudes kohtades kiiruse puudujäägi neutraliseerida ja finišiliini ületasin kohtadega 7, 12 ja 3, millega kokku platseerun hetkel 6ndaks.

Eriti andis füüsilise valmisoleku puudumine tunda teises sõidus, kus esimene krüss oli vabal soonel lihtsalt märki vaja kallutada. Minus aga puudus see jõud, mis tähendas, et vajusin oma liini pealt ära ja jäin kahe pundi vahele lõksu. Üles märki jõudsin kusagil pärast 20 vist, kuid tarkusega suutsin end õnneks 12ndaks rabeleda. Teistes tänastes sõitudes sain head stardid, mis võimaldasid mul jõuvarusid enam-vähemgi jaotada ning finišini korralikult vastu pidada.

Tundub, et keha on veel endiselt mürke ja saasta täis, sest kaldale tulles läksid jalad keskmise tuule kallutamise järel meeletult krampi ja kõndimine oli esimese pooltunni jooksul raskendatud. Venitasin, mudisin, venitasin veel ja nüüd juba liigun ja usutavasti saan homme ka korralikult purjetada. See regatt tundub huvitavale miljööle ja tuuleoludele lisaks olevat korralik võitlus iseendaga. Ei tea kumb peale jääb, kas mina või mina?

Siinne korraldus on ausalt öeldes ära märkimist väärt. Võistlejatele on telgid, kus on internet (tänasest), lauajalgpalli lauad, et aega veeta ja muud sellist, millega vabal ajal, kui mõni päev kiiremini kui kuue tunniga merel hakkama peaks saama. Kõige huvitavam on see, et neil tundub olema siin paberi kokkuhoiu poliitika. Ei Notice Of Race-i, Sailing Instructionid, tulemusi, proteste ega midagi selle laadset seina pealt paberkandjal ei leia. Kõik on interneti põhine, ainukeseks probleemiks see, et nagu enne sulgudesse paigutasin, internet on saadaval tänasest. Eile oli täitsa vaevarikas, et SI veebi sügavustest endale arvutisse saada.

Homme tervemalt, jõulisemalt ja targemalt, I hope...
Karla

1 comment:

elusionma said...

Thanks great blog posst