Friday, February 1, 2013

Täie raha eest :)

Hei!

Võistluse alguses ütlesin, et ei ole nii terav ja füüsiliselt nii harjunud kallutamisega kui vaja, et tipus paugutada. Samas andsin lootust, et asi läheb loodetavasti päev-päevalt paremaks ja võistluse lõpul võin juba päris ilusti sõita. No nüüd on see lõpu pool käes ja ma olen see kord küll oma sõna pidanud.

Täna oli viimane finaalide päev. Olgugi, et ma koha poolest eilse 7nda kohaga võrreldes ühe pügala võrra langesin, siis sõidu poolest oli tänane selgelt siiani parim. Meil jagati kuhjaga tuult, pagidega kuskil 11m/s. Mina ja mu põhjamaiselt jääs kallutuslihased said asjaga juba täitsa okeilt hakkama ja nii õnnestus mul koju tuua kohad 10 ja 7.

Neist piisas, et kvalifitseeruda homsesse medali ringi. See on suurepärane, sest esiteks saan võistelda täie raha eest ja teiseks saan teha kaasa terve selle katsetus-kaadervärgi, mõtlen uut punktisüsteemi ning seda, et medal race-e on mitte üks, vaid kolm. Saan ühe hea kogemuse rikkamaks ja kõigele lisaks saan veel rohkem võistelda. Olenemata sellest, et sõite on homme kolm, saab neist endisel kombel siiski topelt punktid. Samuti kaotatakse ära 0 punkti variant, mis tähendab, et sõidu võit annab 2p (2x1), viimane, kümnes koht 20p (10x2). See omakorda tähendab, et kolme sõiduga on kokku võimalik koguda minimaalselt 6p ja maksimaalselt 60p. Viienda kohaga on mul vahe 1p, 3nda kohaga 14p, ja ka taha poole on vahed väiksed, seega põnevust peaks jaguma ja teoorias on täiesti võimalik veel regatt võitagi.

Kogu see uus süsteem on minu arusaama ja kiiranalüüsi järgi ikka selleks, et asja pealtvaatajatele (teile) huvitavamaks teha. Jah, ma pole see kord kuidagi uue rolli tõttu kaotaja rollis ning kui oleks, siis võibolla räägiks teist juttu, kuid minule näib see süsteem väga loogilisena. Aina suurem rõhk asetatakse võistluse edasi arenedes. Sama on ju 100m jooksus, tennises või kus iganes. Kedagi ei huvita kui sul kvalifikatsioon välja ei tulnud. Samuti ei tee see sinust võitjat kui sa veerandfinaalis maailmarekordi jooksed. Võitja selgub ikka finaalis, mitte juba kuskil eelnevalt. Selle poole püüdleme ka purjetamises ja mulle näib, et nii võib asi päris huvitav olla.

Loodan, et suutsin teis kerge sabina tekitada ja ehk jälgite homme live'is http://mocr.ussailing.org/ vahendusel, kuidas mul see medal round siis välja tuleb, eks! Start Eesti aja järgi 11.30+7=18.30

Olge mõnusad,
Karla

3 comments:

Anonymous said...

Start algusega 18.30

Anonymous said...

Start algusega 18.30

Karl-Martin Rammo said...

Sorri noored, pikk päev oli eile :D