Friday, September 3, 2010

Esimesed kulla sõidud maas

Nii,

ei hakka pikalt jahuma, asun kohe asja kallale.

Täna oli mõnus purjetuul. Puhus kusagil 7-8m/s ja oli isegi täitsa laine ja puha.

Esimene sõit saime starte harjutada, oli mitu valestarti ja 9 matsi said musta lipu, mis tähendas, et selles sõidus nad kaasa teha ei saanud. See tähendas, et minu halvim koht selles sõidus sai vastavalt olla 44, juhuslikult minu overall positsioon. See selleks..

Olin kuidagi ebatavaliselt võistlusmomendist väljas või ma ei oskagi öelda, milles asi oli. Kuidagi tuim ja mitte nii särtsakas kui mulle end tunda meeldib. Sellest kajastus ka minu edasine sõit, sest üleval märgis olin tagant 3s, bakstaagi märgis viimane, all eelviimane, finishis tagant 4s. Võitlesin lõpuni ja sain veel viimase finishikrüssuga neist kahest mööda, kuid kuidagi uimane oli see värk ja mitte ükski asi ei jooksnud nii kokku nagu oleks pidanud või ma seda soovinud oleks.

Teiseks sõiduks üritasin end rohkem käima saada, mis mul ka õnnestus. Sain sel regatil tervelt 3nda esimese rea stardi (ärge väga kõvasti naerge) ning panin õigele poole ajama koheselt. Sõitsin enda reitingute järgi ilmselt kõige targemini selle võistluse sõitude lõikes. Võib-olla esimene, kolmanda kohaga lõppenud sõit oli sama nutikas ja uhke. Sõit, mille ma võitsin oli nii hea stardiga, et võimaldas mul veidi konservatiivsemat sõitu nautides ette purjetada. Igatahes, tagasi tänase juurde... Sõitsin väga targalt, võtsin ühe tõusva faasi parema poole suunas ning seejärel lõikasin esimese vastu pööramisega kohe kogu grupi, kes olid vasakul ära. Võib öelda, et oli riskiga mõttelend, sest hoovus pidi nagu teisi soosima, kuid minu õnneks oli täna hoovus siiani nõrgim ning nii suurt efekti ei omanud. Seega, üles jõudsin suurepäraselt, 4ndana. Bakstaagis olen arenenud küll, kuid kuldgrupi ees otsaga võrreldes on endiselt mugavalt arenguruumi. See tähendas, et bakstaagi märgiks olin väga tihedas rebimises kukkunud kusagil 11-13ndaks. Taganttuules toetusin oma kallile sõbrale - küljehoovusele. Sõitsin õigesti, kiiresti sellele veel lisaks. Alla jõudsin juba tagasi 6-7ndana ning teise krüssu üle olen eriti uhke. Tegin oma elu parima teise krüssu. Ei tea, kas asi nii hull on, kuid päris targalt sõidetud, mitte mingisse nurka uhamine, vaid tuule järgi suhteliselt keskelt ja gruppi domineerides. Üles jõudsin väga napilt uuesti 4ndana, 5 ja 6 kohe sabas, punt kukil, kuid väikese vahega, ruumi hingata. Taganttuules olin endas kindel ja paugutasin alla märki korraliku vahe sisse, endiselt 4. Püüdsin 3nda kinni, kuid "played it safe" ja ei läinud riski võtma ega temast mööda saamist üritama. Oleks võinud valusamalt kätte maksta kui see ühe koha võit seda väärt oleks olnud. Seega, tänase teise sõidu kuldgrupi 4s koht on huippu. Tunnen end ees otsas ülimugavalt ning suudan seal niivõrd kui võrd püsida (kuradi outerloop, punt on nii koos seal bakstaagis!!).

Homme lähen jälle üritama, tänase viimase sõiduga sain vajaliku psühholoogilise buusti, mida mul järgnevaks kaheks viimaseks väga raskeks päevaks meeletult vaja oli.

Ilmad on meil erinevalt teie ilmadest siin endiselt soojad, päikeselised, mõnus! Võtan suvest viimast ning seejärel tulen koju külmetama.

Olge mõnnad!
Karla

No comments: