Saturday, May 5, 2012

Raske Day 2

Hei!

Teisel päeval tervitas meid merel algul päris tip-top tuul, jällegi kusagil 5m/s pagidega. Seda luksust aga ei olnud väga kauaks kuna ilmateade ennustas selle vaikimist ja merel pööramist.

Esimeses tänases sõidus saimegi stardis ning mõned minutid pärast veel viimaseid tuule hingetõmbeid tunda, pärast mida ta väga reipalt otsi kokku tõmbama hakkas. Tegin vasakult, kõige lipu poolsemana suurepärase stardi, pautisin ja sõitsin kõigil vasaku halsiga eest läbi. Purjetasime Goodisoni, Stipanovici ja Geritzeriga neljases pundis, endiselt ülikeerutava tuule järgi ja kõik tundus olema vägagi lilleline. Kuna parem raja serv oli veidi poolsaare tagant välja ning enne starti oli seal stabiilselt näha tugevamat tuult, siis ühel hetkel olin end mänginud neljases pundis kõige parempoolsemaks. See oli aga tagant järgi õigust otsides suur viga. Täpselt see paarkümmend sinna sõidetud meetrit tähendas minu jaoks tuulde mitte jõudmist. Nemad kolmekesi said täpselt ääre peale ja kadusid. Rumalalt ära antud extra klassi start. Pärast seda nihu minekut näis mulle, et mitte midagi selles sõidus enam minu tahtmist ja ärenägemist mööda ei läinud. Inglise keelse väljendi järgi: "couldn't get to the right side of anything!" Finišisse purjetasin 32na.

Teiseks sõiduks oli tuul oma viimased pagikesed ära puhunud ning järgi oli jäänud kusagil täpselt 2,5m/s, ehk miinimum, millega sõitu teha tohib. Samuti oli tuul pööranud lõplikult põhja, mis tähendas, et ilm oli muutunud veelgi külmemaks. Tuul näis aga veidigi stabiilsem kui esimeses sõidus ja ma suutsin oma suhteliselt halva stardi järel paari õige otsuse toel üles märki kusagil inimeste seas tulla. Taganttuulega tõusin kusagil 15ndaks ja teise krüssuga 11ndaks, et viimases allatuules 5 kohta rumalalt maha mängida ja üle finišiliini 16ndana purjetada.

Annan endale aru, et siinsed olud ei ole just päris õpikumaterjal ja palju on ebaloogilisi olukordi ja üpris suur protsent on ka õnnel. Seetõttu olen üpris rahulik, et täna vähemalt ühe OK sõidu kirja sain ja väga põhjatusse ämbrisse ei astunud. Teisalt tunnen, et jätsin esimese sõidu põhimõtteliselt puhtalt realiseerimata, mis teeb mind veidi õnnetuks. Üritan homme end paremini positsioneerida, ilusad sõidud teha ja edasi minna sealt, kus täna pooleli jäi. Vaid kaks päeva 7st on sõidetud, seega pikk pikk regatt veel alles ees!

Kokku hetkel 30.
Pöidlad, eksju!
Karla

1 comment:

Anonymous said...

Vägev jutt!
Tuulist minekut!
PS! tulemuste link ka palun ;)

Jussest99