Tuesday, August 11, 2015

Lohusalu

Heihei,

Päevad on jälle lennanud nagu Nato hävitajad 24ndal veebruaril, ilmselt sellepärast, et nad on tööd täis olnud ja väga tegusad. Kui jaanuarist oli mul teadmisi ja kogemusi, nii vähe kui neid ka pole, siin vaid siselahe kohta, siis nüüd olen viimase nelja päeva jooksul siselahes saastas sumbanud vaid päeva, kolmel ülejäänud päeval olen treeninud kaugetel avamerel, ookeanil asuvatel radadel.

Esimene emotsioon väljas ootava peale oli igal juhul see, et tuli pähe Coldplay lugu "Paradise", sest siselahe mustusest ja muust jamast pole väljas sõna otseses mõttes haisugi, meri on nagu meri ikka ainukese vahega, et taamal paistavad Copacabana, Ipanema ja teised rannad, Corcovado Jeesuse kuju, Sugarloaf ja kõik need kuulsad Rio vaated mille pärast turistid siia oma kaameraid kohalikele poistele "annetama" tulevad. Lisaks kõigele sellele on vähemalt praeguste treeningute jooksul avamerel olnud enamasti tuuline, mis on midagi, mida keegi sellelt paigalt ei oodanud. Ning viimaseks meenutab ta mulle mõnede omaduste poolest kangesti ühte kohta. See koht on meile nii lähedal, et ei usuks kui ise ei oleks näinud - Lohusalu! Korraliku läänetuulega on Lohusalus sarnased lained, olgu, veidi väiksemad, kuid igal juhul, sarnaselt lõbus nagu siin. Tõsi, kodumaal ei saa ilmselt kunagi selliste lainete peal poolpaljalt hullata, aga mõnes aspektis tuli hea kodune tunne küll hetkeks. Mis siis öelda? Tuleb välja, et kuulsates randades võib ilmselt ujuda nii palju kui süda lustib, sest juba peale vaadates on vee kvaliteedi vahe öö ja päev.

Nüüd on aga aeg nii kaugel, et sõitude alguse ja praeguse vahele on jäänud 3 päeva, ma olen juba nädala siin olnud ja selle jooksul iga päev trenni lahminud. See tähendab, et homme on õige hetk aeg veidi maha võtta ja puhata. Kas ma ka kuskile minna julgen, see on omaette küsimus. Tahaks kangesti Jeesuse otsa ronida, aga eks näis, mis keha ja päevaplaan asjast arvavad.

Õli tulle ei hakka valama ja igasugu "huvitavad" olukorrad, mis vahepeal toimund on jätan sel korral oma teada ja hoopis heidan valgust Rio positiivsele küljele. Näiteks on siin endiselt meeldivalt soe, täna jalutasin mööda sadamat ja vaatasin, et küll teisaldatav, kuid siiski, hakkab valmima mingisugune võistluspark eel-OMiks ja näiteks elektritraatidel ja muidu puude otsas müttavad väiksed ahvipärdikud, aww!

Olge mõnusad,
Karla

No comments: