Saturday, August 15, 2015

Ponte

... On tänase raja nimi. Kokku on tänavusel eel-OMil nagu järgmise aasta OM-ilgi võimalik purjetada kuuel erineval rajal. Ponte nimeline on üks kolmest Guanabara lahes (sees) asuvast ja nende seas sadamast kõige kaugemal, ligi tunnise purjetamise kaugusel lahesopi sisse Rio de Janeiro keskust ja Niteroi linnaosa ühendava monstrumi silla vahetus läheduses olev rada. Tegu on potentsiaalselt väga keeruka rajaga, sest merebriisi süsteemis asub ta nii sügaval siselahes, et tuul on tunduvalt vaiksem ja ettearvamatum kui mõnel teisel rajal. Kui meie raja maksimum oli täna 5m/s, siis välimistel radadel küündis ta 8m/s-ni välja. Sel rajal olin ma purjetanud vaid ühel korral ja sedagi mitte nüüd, vaid jaanuaris - ta on lihtsalt nii kaugel, et keegi väga ei tiku sinna.
Tänane möll

Kui eile fb-s blogi reklaamides ütlesin, et "game on või game over", siis täna oli game on, vägagi on! Olgugi, et rajale jõudes ilutses seal veel täielik tuulevaikus, siis kerge ootamise järel olimegi juba stardiliinil sõidu ja üksteiselt mõõdu võtmise ootuses. Tundsin end täna üpris hästi mõistvat, mis minu ümber toimub ja suutsin suhteliselt kindlad plaanid mõtestada ja neid ka keskmisest paremini realiseerida. Samuti tundsin üle ühe tiitlivõistluse jällegi mõistvat, mida teevad kohtunikud, kelle töö oli täna minu silmis veatu, öö ja päev mõne hiljuti lõppenud tiitlivõistlusega, nimesid nimetamata... Jäi mulje, et saan toimuvast vähe paremini aru kui mõned minu konkurendid, mis muutis minu elu nii palju, et kui tihti peab nägema kurja vaeva, et mingigi võimalus sõidu jooksul avaneks, siis täna oli teisiti. Täna olin ma justkui kõrgete punaste kontsade ja lopsaka rinnapartiiga blondiin, kellele tuul kui viisakas härrasmees järjest uksi avas. Minu ülesanne oli teha valikuid millisest uksest sisse astuda ja milliseid vältida, kes on tegelt ka tore härra ja kes on tegelikult hoopis siga! Peab ütlema, et sain selle ülesandega üpris hästi hakkama, sest sõitude kohad 4 ja 10 räägivad nii keerulistes oludes enda eest.

Sellele vaatamata, maksimalist minus ajab endiselt veidi kripeldama, sest esimeses sõidus tulin ma esimeselt ringilt teisena ja vähe julgemate otsuste toel oleks ka võidu kindlasti koju toonud. Ka teises sõidus oleks õigel ajal pundist veidi eraldumine potentsiaalselt kasu toonud, kuid need on kõik oleksid-poleksid, spekulatsioonid, mis tegelikult ei vii kuhugi. Parem varblane peos kui tuvi katusel, või kuidas iganes see ütlus oligi? Igat pidi olen tänase päevaga väga rahul ja lähen homsele vastu märkimisväärsel kolmandal kohal! Saan punast särki ja täppigi purje peal kanda, vot kus lugu!

Tulemused on kättesaadavad siit:
http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results/index.php?utm_source=ISAF+Press&utm_medium=email&utm_campaign=Aquece+Rio+2015+-+Media+Alert

Pikemat juttu väga polegi, pea on tühi ja akud vajavad laadimist, 
Olge mõnusad,
Karla

No comments: