Sunday, August 16, 2015

Niteroi

Punane märk ülearu palju õnne ei toonud

Niteroi nimelisele rajale oli meie tänane suund hommikusest kihavast jahtklubist. See on üks kolmest avamerel asuvast. Tund ja 15min pukserotsa küljes lohisemist ja rajal me olimegi, oh imet! 

Erinevalt eilsest, kus oli suures osas purjetamine hoovuse järgi, oli täna rohkem normaalne, tuule järgi sõit. Ma ei suutnud stardieelselt ühegisse stsenaariumisse 100% uskuda, mis pani mind olukorda, kus plaanisin keskelt väga head starti (kõlab naljakalt, nagu ma tavaliselt plaaniks kehva starti) ja hoida võimalused avatuna, et oleks aega reageerida kui midagi juhtuma hakkab. Olin aga selgelt liiga agar ja sain kirja järjekordse valestardi. Palju neid sel hooajal juba kogunenud on? Kindlasti on see üks asi, millega OM-i eel peas tõsisemalt tööd tuleb teha, sest nii see jätkuda ei saa. Esimese sõidu vaatasin seetõttu kõrvalt ja tegin peas märkmeid, mis toimub, kust võidab ja üritasin mõtestada, miks nii ka toimub.

Teiseks sõiduks oli selge plaan paigas. Paremalt start ja paremale minek, sealt võidab. Seal on nõrgem hoovus ja loodetavasti ka tugevam tuul, nii nagu esimeses sõidus. Nii nüri kui see ka polnud, siis tuul pööras krüssu käigus aga hoopis 10-20 kraadi vasakule, mis tähendas, et tee paremalt äärelt saba jalge vahel ära oli ütlemata pikk. Finišisse lonkasin 27ndana.

Mis ma oskan öelda? Veits nagu liiga vana ja karussellis liiga kaua olnud, et hea päeva järel nii hing kinni tõmmata (Choke) ja täielikult lati alt läbi joosta. Enda arust olen üldplaanis suhteliselt lahtise peaga ja avatud inimene, aga kui mul mingi arusaam või siht silme ees on, siis võin olla kuradima jäärapäe, mis tänasel juhul kasuks ei tulnud. Olin teiseks sõiduks endale jällegi tekitanud arusaama, et tegu on hoovusesõiduga ja fakti, et tegelikkus oli hoopis midagi muud ei olnud minu aju võimeline vastu võtma. Nii ma mängisingi ääretult riskantset poole valiku mängu selle asemel, et võidelda keskel pundis, võitluses, nii nagu "päris" purjetamises käib.

Loomulikult on selline päev väga mõru pill, mida neelata, kuid minu õnneks on asjal ka positiivne külg. Sõnade "Olympic" ja "event" vahel on sel korral veel ka sõna "test", mis tähendab, et loodetavasti teen kõik oma vead ja lollused sel korral ära ning järgmisel korral olen targem. Olgugi, et õhtu jooksul võttis kehva päeva järgne tujulangus siiski võimust, siis pean tunnistama, et peaaegu, et esimest korda elus tundsin pärast nii kehva päeva end merel endiselt positiivselt, sest see päev näitas kui näpuga mõningatele murekohtadele, mis siin linnas toimuvatel regattidel märksõnadeks võivad kujuneda - ümberlülitus ja kiire kohanemine uue olukorra, rajaga. Iga päev võib eelnevast sama palju erineda kui Michael Jackson 90ndatel oma noorpõlve välimuselt.

Seda öelnuna loodan, et homme on tänasest väga erinev päev ja päikest paistab väheke ka tulemuste tabelis minu õuele.

Karla

No comments: