Saturday, January 24, 2009

Hard training or lifestyle?

Täna algas hommik nii nagu tal siin juba kombeks on: soe, päike ja vaikne tuul. Võtsin seega väga rahulikult ega kiirustanud klubisse. Lõpuks siiski sinna jõudes panin paadi üles, rääkisin veidi Harlesega ning läksin veele.

Nüüd aga selle pealkirja juurde. Algul oli mul kõikide raamatute abiga välja mõeldud kõikvõimas plaan, kuidas ma kõigepealt teen soojenduseks kerge krüssu, seejärel paudi, halsi, ringide jne. harjutusi. Nii see siiski ei läinud.
Tõsi, soojenduse ma tegin. Mingil ajahetkel isegi treenisin halsse 8 minuti jooksul, isegi tegin 720 kraadi harjutust, kuid nii nagu ma seda ette olin näinud, nii ma seda lõpule ei viinud. Merel olevad teised laserid tõmbasid mind kui magnet vastasmärgilist. Seega lõppeb asi sellega, et sõitsin horvaatide, Pavlose, norraka, taanlase, kandakate, usakate ja rootslasega suuremat sorti pundis horvaatide treeneri juhendamisel.

Sellega jõudsingi selleni, et purjetamine peab ikka eelkõige fun olema. Meile kõigile, kes seda teevad. Tipp-sport või mitte, fun on tähtsaim, siis jätkub ka tahtmist, usun mina. Seega, ei hakka ma siin üldse mingisuguste tõsisemat sorti tehnika harjutustega tegelema vaid katsun sellest kõigest võimalikult palju mõnu tunda ning kui aeg tuleb (võistlus), siis endast anda kõik, mis mul hetkel välja pakkuda on. See kuidagi pingeline seisund, et sa oled kellegagi joonel ning proovid temast kiirem olla. Selline asi köidab mind.

Üldiselt oli täna suhteliselt tricky päev jällegi. Ilm oli iseenesest täpselt sama nagu eile. Kuidagi soojem oli ainult, võib-olla kõigest tundus. Pagiline, väga pagiline, kuid mitte Tallinna idatuul pagiline. Kuidagi sellised pikemad briisid on, mis kestavad nii 5-10 minutit, mis seejärel vaibuvad. Kokku veetsin Atlandi vetes täna tubli 3 tundi, mis möödusid lennates, oleks võind 5 ka teha, kuid vanusega tuleb vist ka suts kogemust ja vilumust, mis mind selles osas piirasid.

Homme algabki idee poolest võistlus, hommikul mõõtmine, seejärel vaatan paadi veel üle ning teen kiire sulpsu merele, mõõdan hoovust ning vaatan niisama ringi.

Homseni kallikesed!
Karla

No comments: