Thursday, January 27, 2011

Hyeres

Hei!

Tänane päev oli täielik tavaline päev kui tegemist oleks Hyeresiga Prantsusmaal. Õnneks oleme siiski Miamis, Floridas, kus saadakse aru, et ilma tuuleta võistleda pole võimalik. Või noh, enam-vähem saadakse aru.

Merele läksime täna Kuldlaevastikuga hilisema stardina, mis oli plaanitud 13.30ks. Läksin välja kusagil 11.45 ümber ning omal jõul starti jõudmine oli täiesti välistatud. Tunni ajaga olin jõudnud sadamast napilt kilomeetri kaugusele. Väga masendav!

Sellele järgnes mitu mitu tundi ootamist. Sellele oma korda järgnes natukene veel ootamist. Hoidsin vaimu värskena ning lootsin endamisi kogu selle aja, et saaks äkki sõita, tuleks vaid tuult. Sel juhul saaksin enda tulemuse parandusse mingi panuse anda.

Tuul ka tuli. Suhteliselt. Saime napis 5 knotsises tuules starditud, mis mul ka suhteliselt hästi õnnestus. Otsetõlkes inglise keelsest purjetamiskeelest, siis mängisin vasakut poolt koos Nick Thompsoni ja veel mingi 14 mehega 17st, kes mu ees platseeruvad. See aga väga hästi lõppkokkuvõttes ei lõppenud. Algul tundus küll kõik hea, kuid pärast mõningaid 30 kraadiseid tuule pööramisi olin langenud kümne seest ülemiseks märgiks kuhugi 45ndaks. Edasi oli tegemist suhteliselt nukra loksumisega, sest viimanegi tuuleraas oli otsa saanud. Viimase loksuga suutsin end pool õnnega veel küll 20 sisse tagasi sõita, kuid meie kõigi õnneks see sõit siiski katkestati, sest olgugi, et tegemist oli Lottery Funded sõiduga kui nii võib öelda, siis isegi Inglastel, kellel rahvusloterii sponsor on, ei läinud hästi.

Homme uue hooga, loodetavasti vähe kiirema hooga kui täna. Tuulest jäi meil täna igatahes vajaka! Unistan endamisi ilusast tuulest ning veel väärt 3st sõidust, mida meile teha üritatakse.

Arvan, et Hyeresis oleks selle plekiga 3 sõitu veeretatud,
Karla

No comments: