Thursday, January 6, 2011

Sneak Peek to 2011!

Tere jälle!

Kätte on jõudnud see aeg, et tuleks tutvustada teile oma 2011 plaane. Põhjus selleks on ülimalt lihtne, vähem kui nädala pärast võib mind leida juba Miamist, USA-st, kus ka hooaja ametlikult paadi vette lastes avan.

Tuleb ära märkida, et eelseisev hooaeg on minu jaoks tõenäoliselt siiani kõige enam pingeline. Nimelt, tegu on väga pika hooajaga, mis kulmineerub 2011 MM-iga alles detsembris. Seega, tavaliselt jaanuaris algava ning septembriga lõppeva hooaja asemel on tegu sel aastal kolm kuud pikenenud pingutusega, et olla MM-il tippvormis.

Samuti on tugeva hüppe teinud võistluste arv. Erinevalt eelmisest aastast võib mind ka Euroopas toimuvatel MK-etappidel veidi rohkem märgata. Kaasa plaanin teha suhteliselt suure osa tuurist, välja jätan vaid Kieli nädala, sest sel ajal valmistun juba spetsiaalselt Juuli alul toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks.

Kõige õnnestumisel ning plaani järgi kulgemisel võib vast kõige huvitavamateks võistlusteks minu suvisel perioodil pidada kahtlemata peale EM-i ka veel kahte väga erilist regatti. Esimeseksneist on eel-olümpia ning teiseks kohe järgi suveuniversiaad, mis leiab aset Shenshengis,Hiinas. Nii palju kui ma olen aru saanud on tegu mitme linna kokku kasvamisega, seega on Shensheng Hong Kongiga sama nagu New Jersey NY Cityga.

Kahtlemata julgen väita, et 2010 aasta areng ning tugev töö on end ka ära tasunud, vaata või MMi sõitude esimest või kolmandat kohta ning selle enesekindluse ning pagasiga 2011-le vastu minnes julgen väita, et tuleb üks hea aasta! Kogu minu programm on võtnud küllalt professionaalsema hoiaku, olen kaasanud palju tarkasid inimesi, kes mind igati nagu nad oskavad aitavad, ning samuti on tugevat arendustööd tehtud materiaalse osaga. Sellele tuginedes võib väita, et tegemist on olulise sammuga edasi ning lugedes oma sissekandeid ja ettevalmistust näiteks aastast 2007-2008, olen oma tegevust suhteliselt kategooriliselt muutnud ning ka edasi minek võiks omandada veidi teistsuguse kiiruse. Kahtlemata teeb isikliku treenerikaatri olemasolu elu tunduvalt pingevabamaks, samuti on lugu transpordivahendiga, mida enam igalt poolt kokku laenutama ei pea.

Kogu selline tegevus ei oleks kindlasti võimalik ilma kõikide mu abistajate, sponsorite, muu tugimeeskonna ja toetajateta. Siin kohal pean ülivajalikuks neid kõiki ka tänada. Loomulikult soovin teha sügava kummarduse oma perele, kes mind aegade algusest kogu südame ja muidugi ka kulutustega toetanud on. Olen ülitänulik oma pika ning jätkuva abi eest AS Matekile, kes pani minus potensiaali nähes õla alla juba 2006 aastal, mil alles esimest aastat Laser Standard olümpiaklassis purjetasin. Kindlasti väärivad sama tunnustust minu teised suurtoetajad AS Baltic Computer Systems, AS Lasita ja AS Investar, ilma kelleta minu püüdlemine unistuste poole oleks võimatu või ääretult raskendatud. Kindlasti ei unusta ma Eesti Jahtklubide liitu, kelle käsi on minu arengu pideval tõusul alati mängus olnud ning samuti ka EOK, Viimsi Vald ja Kultuurkapital. Minu töö professionaalsuse on võimaldanud Zelluloosi spordiklubi, kes samuti juba kolmandat aastat mul lahkelt seal treenida aitab. Siin kohal pean tegema ka kerget reklaami: Zelluloos on väga hea asukohaga suur saal, kus kõik vajalik olemas! Samas on seal ääretult vähe rahvast ning seetõttu ka väga mugav ja hõlbus treenida. Olete kõik oodatud, eriti oodatud olete treenima koos minuga! Julgelt ühendust võtta ning muudame trenni huvitavamaks üksteist tagant utsitades! See on üleskutse! Samuti saavad minu suure tänu osaliseks minu teami tegevusse nüüd hiljuti panuse andnud Garmin GPS, kes minu treeningute analüüsi kella providimisega kõvasti aitab ning Rudy Project Sunglasses, kes vastutavad kaudselt selle eest, et mu silmanägemine trenni tehes säiliks ning, et ma suurepäraste polariseeritud prillide abil hõlpsamini tuult spotiksin! Erilise tänu on ka ära teeninud Honda Catwees, kes meid suuresti kaatri mootoritega aitab! Sügav kummardus teile kõigile ning ilma teieta poleks see kõik võimalik!

Lisan siia ka siis minu suhteliselt täpse võistluskalendri, sest ilma selleta poleks sel postitusel erilist mõtet.

23-29 Jan Miami MK, USA

2-9 Apr Mallorca MK, ESP
22-29 Apr HyeresMK, FRA

7-8 May Pärnu (Melges 24), EST
21-22 May Tallinn (Melges 24), EST
24-29 May Holland MK, NED

5-11 Jun Inglismaa MK, GBR
17-19 Jun KJK MV (Eesti karussell), EST

1-8 Jul EM Helsingi, FIN
1-12 Aug Eel-OM, Inglismaa, GBR

13-26 Aug Universiaad, Shensheng, CHN
26-28 Aug Espoo, (Melges 24), FIN

10-11 Sept Tallinn, (Melges 24), EST
17. Sept Tallinn (Melges 24), EST
23-25 Sept Tallinn Week (Eesti karussell), EST

3-18 Dec MM, Perth, AUS


Nagu te näite, siis kalender on päris mahukas ja kohati ka väga kiire. Samuti saavad teadjamad aru, et kalendris on üks päris suur ohhooo. Nimelt on ohhoo see, et sel aastal sõidan oma kogemuste pagasi mitmekülgsemaks muutmiseks ka Melges 24 klassi, mis on siis 5-mehe jaht, osade juttude kohaselt purjetamise F1. Mina isiklikult küll nii ei arva, kuid suur pluss on ta kindlasti. Selles klassis teevad MM-idel ja teistel suurtel võistlustel kaasa ka America's Cup professionaalsed purjetajad, kellele konkurentsi pakkuma suurtele regattidele ma sel aastal kindlasti veel ei tiku.



Samuti on minust ilmunud raamat! Jah, tegelt ka. Nimelt, sel ajal kui mina olin riiki teenimas võttis mu tubli elukaaslane Stina kokku kõik mu blogid, illustreeris, ning köitis kogu krempli kokkuüheks suureks, paksuks raamatuks. Seda on võimalik ka minuga kontakti võttes endale tellida! Andke endast vaid märku, kas siin, Facebookis või meili teel ning saame asja arutada.

Seniks teile ilusat suusaliugu ning kohtumiseni juba 6 päeva pärast, teiselt mandrilt, soojast Miamist, päikese alt!

Teie,
Karla

3 comments:

Unknown said...

Tõotab tulla vägev aasta! Peab siis Sulle kõiki sõrmi ja varbaid hoidma:)

Merit said...

Eduuuu!

Kangur said...

Hea töö! Üritan jälgida su tegemisi ja loodan, et tuleb üks edukas aasta sul!