Tuesday, April 5, 2011

Veidi parem


Tulemus ei ole just ülearu parem, sest eilsega võrreldes teenisin vaid 3 punkti vähem. See aga ei morjenda mind absoluutselt, sest tunne oli eilsega võrreldes kõvasti parem.

Tundus, et see, mida ma merel teen on purjetamise moodi ning mõtlemine ka rohkem paigas. Sellele vaatamata suutsin Peep Vainu sõnade kohaselt idiooti mängida. See tähendab, et astusin esimeses tänases sõidus sama reha peale, mis mõlemas eilseski. Played it safe! Maatuul aga ei võimalda mitte mingit safe playd vaid hoopis täislaks andmist. Mitte panemist, vaid andmist, neil kahel on väga suur vahe.

Sel põhjusel leidsin end esimene sõit suhteliselt hästi stardist ära saanuna 27 positsioonil. Teadsin kohe, mida valesti olin teinud ning kõrvaldasin tehtud vead. Hea allatuule ja mõtestatud teise krüssuga sõitsin end 13ndaks, kuid taganttuule ahnusega sain hoopis ühe koha peksa. Finishis vana hea 14.

Teist sõitu tuli meil kaua kaua oodata. Seda põhjusel, et tuul vaikis ära ning merelt tulnud uus tuul tegi seda umbes 2h pärast. Sõit iseenesest oli õpikust. Pagidega tõstis paremat, tuul tuli paremalt, stardiliin pooldas paremat. Mida mina tegin? Startisin vasakult! Sel korral ei muutnud ma oma plaani ausalt ka, see oli sunnitud otsus. Nimelt jäin stardipositsiooni otsimisega hiljaks, mis loomulikult on minu viga ning see tähendas vaid üht. Ainuke koht oli lipule lähemal. Üleval leidsin end kusagil 30ndate alguses. Allatuules tegin veel veidi lohakaid ja rutakaid otsuseid ning seetõttu ei tõusnud miskit. Nagu ütlesin, töötas parem pool ja teine krüss sinna ka kütsin. Tuule järgi vaikselt vaikselt ja üleval nagu naksti 15. Taganttuulega võtsin veel ühe koha, et finisheerida omal kohal, kuid siiski mitte. Vahetult enne märki pumpingu eest kollane lipp ja 720 kraadi karistusringid olid tõsiasi. Finishi koht 19. ja päev, mis oleks võinud olla isegi võib-olla positiivse noodiga lõppes hoopis kurvalt. Kurvastamiseks aga tegelikku põhjust pole, sest homme on end võimalik kõvasti parandada ning usun, et siiani saadud õppetundidest on tulevastes sõitudes palju kasu.

Kokku olen 49. Punktivahed on väga väiksed, mis tähendab väga exciting racingut homseks!
Karla

2 comments:

oliver said...

läheb-läheb!!

Merit said...

sekundeerin!!!