Friday, April 22, 2011

The World Is Not Enough!

umbes 30% meie kaatripargist


Oli selline James Bondi film vist kunagi?! (pealkiri)

Kangesti tuli see nimi meelde kolmapäeval. Miks? Põhjus on suhteliselt lihtne. Nimelt ärkasin rahulikult kodus, omas voodis, Tallinnas. Õhtuks olin aga hoopis vahemere ääres Hyeresis, kaater vees, endal vee peal käidud ja poest sisseostudki tehtud.

Järgmine päev oli täielik kuld. Hommikul ootas meid merel algul 7-8, pärast kuni 11m/s puhuv tuul, päike, suur laine. Paat üles ja kiiresti vee peale. Me ei pidanud pettuma, sest Goodisoni, Slingby ja teiste väga tugevatega koos sõite tehes sain end kiiresti konditsiooni. Olin väga kiire, kohati võib-olla, et kõige kiirem raja peal. Seda oli hea tunda saada, et pole talvega kiiruses kaotanud. Samuti sain rajal nendega koos sõites paar head uut nippi, millest tugeva tuule sõitudes võib-olla, et kasu võiks olla.

Asi hakkas allamäge minema aga tänasest hommikust. Algul tundus veel kõik enam-vähem olevat, kuid riietes klubisse minnes oli tuul juba sedavõrd palju tõusnud, et trenn tundus väga kahtlane. Otsustasime, et lähme proovime. Panin vanema purje ja olime valmis, kuid seejärel hakkasid enamus merelt ära tulema ning üldine sõnum oli, et merel on 30+ knotsi, mistõttu deriggisin, läksin koju dušši alla ning ülejäänud päeva olen lootusetult vedelenud, sest klubis on külm tuul, vesi pritsib ja üldse ebameeldiv olla!

Teine ebameeldiv seik seisneb ilmateates. Olgu, et meil siin paar päeva nüüd ilusat tuult on olnud ja täna isegi liiga palju, siis sellega asi ka lõppeb. Regati ennustus on aga Hyeresi jaoks tavapärane. Tuul teeb keskmiselt 3x päeva jooksul 360 kraadi ja tugevamad puhangud jäävad sinna 2-3m/s kanti. Saab olema super, mis muud!

Praegu jutt kuidagi ei taha edasi joosta, loodetavasti meil läheb siin elu lõbusamaks, tuul hakkab meid aina rohkem soosima ja saame ilusti võistelda.

Kirjutamiseni,
Karla

No comments: