Friday, February 24, 2012

Pingviinide marss

Hei!

Head Vabariigi aastapäeva kõigile ka siit poolt maakera. Kleitide showd ma küll sel aastal ei näe, kuid kui nüüd päris ausalt südamelt ära öelda, siis see ei ole mind ka mitte kunagi mitte üldse huvitanud!

Täna oli siin maal järjekordne ilus purjetamise ilm. Päike, suur laine ja tuul, üldplaanis. Tegime täna järjekordsed kolm sõitu, keskmises neist vaikis tuul vahepeal üsna maha, saime vaikse tuule ja suure lainega loksuda.

Kõigis kolmes sõidus oli mul tegelikkuses hea minek. Esimeses sõidus jõudsin üles märki teisena, kuid suutsin allatuules Kanada mehest mööduda. Edasi oli suhteliselt hoidmine, mis küll väga kerge ei olnud, sest tegemist polnud päris üks-ühele sõiduga, Charlie (USA) oli ka väga lähedal. Sellele vaatamata hoidsin oma kätte võideldud liidrikohast kinni ja võitsin selle sõidu.

Teises sõidus oli vaikne tuul, aga suur laine. Mul on siin ääretult pehme mast, mis sellistes tingimustes ideaalne pole, kuid suutsin asja toimima panna. Oleksin üles märki liidrina jõudnud, kuid üks delfiin ujus minu paadist u. 20cm kaugusel minuga kaasa. Siin on räägitud, et Clearwateris on ikka haisid ka, mis tähendas, et selle lühikese aja, mis ta 5 sek mu kõrval ujus olin püksi tegemise ääre peal ja kaotasin hetkeks käigu. Sellest piisas, et üleval märgis liidril tagant läbi vallata ja teisena märki võtta. Kõik oli hea, kiirust oli, kuid siis sain bakstaagis kollase lipu. See tähendab pumpamist, ehk paadi kiiresti liikuma panemist keelatud võtetega. Jällegi olen veendunud, et polnud seda ära teeninud, sest tuult polnud ollagi, laine oli aga suur ja paadid kõikusid siia-sinna nii, kuidas jumal juhatas. Sellega langesin kusagil 6-7ndaks, püüdsin juhtgrupi kinni, kuid sihtides 3ndat kohta, mis oli parim võimalikest variantidest, hammustasin veidi liiga suure tüki, finišeerides siiski 5ndana.

Kolmandas, kokku 6ndas sõidus sain järjekordse suurepärase stardi. Tuul oli selleks hetkeks tagasi tulnud ja tingimused olid jällegi suurepärased. Üles märki jõudsin esimesena, kuid allatuules hoidsin end veidi tagasi, et järjekordset kollast lippu vältida. See tähendas, et Kanadalane sai minust mööda. Olin krüssus küll väga kiire, kuid teed ümber tema välja ei nuputanud. Üritasin, mis ma üritasin, kuid üle sõitu lõpetava liini purjetasin teisena.

Olenemata sellest, et ka täna mul mitmeid tagasilööke oli, siis tuleb siiski meeles pidada, et see on suures plaanis treeningregatt ja positiivseid asju, mida Mehhikos end täiendades kaasa olen võtnud, tundub üks jagu olevat. Kui saan oma paati, kus asjad rohkem enda käe järgi, suudan veelgi parem olla. Veidi rohkem õnne ka ja usun, et olen sammukese edasi astunud.

Homme jälle,
Carlos

No comments: