Wednesday, April 6, 2011

Osa progressist

Tänane teine start

Eks edasi minekutega kaasnevad ikka ka väiksed setbäkid.

Minu praeguseks setbäkiks osutus hõbefliiti jäämine. Ei kavatsegi hakata siin kohtunikke või ei tea, keda kõike veel süüdistama selles. Süüdlast saab otsida ainult peeglisse vaadates. Eks ta nii ole, et hetkevorm ei luba praegu päris kõrges mängus kaasa rääkida nii nagu ma seda tahaksin.

Seda sain ma ka täna omal nahal tunda. Seal kusagil teises kümne juures tundub olevat sel regatil mu maagiline raskuskese, üks kõik kust otsast vaadata. Eelnevatel päevadel olen ilusad kohad juba väga algusfaasides keskpärasteks kohtadeks muutnud ning seejärel jälle rallitanud, et saada tagasi inimeste sekka. Täna oli esimeses sõidus risti vastu eelnevale. Väga hea esimese krüssu järel leidsin end ülevalt 4ndalt positsioonilt, mida olin ka enam-vähem suuteline kinni hoidma. Alumiseks märgiks olin 6-7, mööda olin lasknud tahtmatult vaid Slingby ja Thompsoni. Teist krüssu sõitsin ka väga hästi kuni sinnani, kui märgini jäi veel kusagil 100m ning maa pealt puhunud tuul tegi oma viimaseid hingetõmbeid. Nägin paremal layline-il (andke andeks, kes aru ei saa) viirgu ning "went for it". Sel korral (jällegi) maksis see aga väga kõvasti kätte. Üleval olin 10, punt kohe kukil. Selgelt häiritud oma jobususest ei suutnud end kokku võtta ning tarka sõitu näidata. Taganttuulega langesin veel ning finishis olingi 15.

Teist sõitu iseloomustab kiirus. Tuul oli suhteliselt stabiilseks merebriisiks muutunud, mis tähendas, et start ning kiirus mängivad suurt rolli. Mõlemat mul nagu ka oli. Jällegi tegin paar näpukat siin-seal ning üleval jällegi 15 võimalusega kõva tõus teha, sest olin esimestel kohe kukil. Allatuule sõitsin Slingbyga koos (fun fact: ta oli must mõlemas sõidus üleval märgis taga. Meie finishi kohad vastavalt 15; 21 ja 3; 3). Alumist märki võttes oli 2 varianti: vasak nurk või parem nurk. Tuul oli nurkades selgelt tugevam ning mõtlesin pealelõunasel ajal õhtupooliku ootuses, et tuul võiks minna paremale. Ette rutates võin öelda, et seda ta ka tegi, kuid u. 15min pärast mu finishit. Usun, et saate juba aru, kuhu see jutt viib. Mina olin üleval 25, Slingsby 3. All olime veel koos! Kui mõnus. Selleks hetkeks olin kõik kuldfliidi mõtted peast pühkinud kihutasin pettunult finishi poole möödudes veel taganttuule otsal 4st mitte midagi ütlevast tegelinskist.

Homme ei lähe ma kindlasti merele loksuma. Usun, et mul on võimalik siit veel palju õppida või lihtsalt ees otsas sõitmist nautida, olgu siis hetke vormi pealt nii nagu hetk lubab. Mõlemad variandid on pikemas perspektiivis head ning eks takistused ongi põhiline koht, mille arvelt tugevaks saada!

Hetkel 53, vist.
Karla

2 comments:

olivers waters said...

jään enda juurde, et PANE mõistlikult ÄSSALT. ja mõtle selle peale merel samamoodi. olete üleval slingbyga koos, siis ainult PANE ÄSSALT edasi! uus päev ja uus sõit!

olivers waters said...

ja stardist ma ei hakka siin rääkimagi :)