Wednesday, August 10, 2011

Eel-OM-i 20.

Minu pika võistlusturnee esimene kolmandik on nüüdseks otsa saanud.
Täna oli meil viimane võistluspäev, mis sobis viimaseks nagu rusikas silmaauku. Seda vaid põhjusel, et terve regati vältel on valitsenud valdavalt tugev tuul ning tänane paneb nädalale korraliku templi. Pagid puhusid kusagil 15m/s ümber ja kergelt ei tulnud rajal mitte miskit.

Pean tunnistama, et olen tänase päevaga väga rahul. Jätsin endast kõik rajale ning esimeses sõidus kätte võideldud 11ndat kohta ma ära ei andnud. Nädal aega end väsitanuna olen endaga rahul, et suutsin end veel korra kokku võtta ning näidata tipptasemel kiirust. Kuna aga üldtulemustes minu ümbruses olnud härrased näitasid samuti täna väga head minekut, siis teadsin, et pean viimases sõidus midagi alternatiivset üritama. Olin juba suure osa endast esimese sõiduga rajale jätnud ning teadsin, et Slingsby suguste meestega ma sirges joones enam sama kiire olla ei suuda. Üritasin paremat poolt stardi kasuks ning mängisin paremat poolt. Tagant järele tark olles julgen öelda, et start oli mul super, kuid edasi veel paremale õnne otsima minek oli üle liia. Olin stardi järel juba suhteliselt ees rinnas, kuid läksin enamat võtma. Loomulikult sain vastu näppe. Võitlesin end finishisse siiski 23ndaks.

Tubli päev küll, kuid paar minu taga olnud venda suutsid täna näidata esikümne kohti ning tõusid minust mööda. Kokkuvõttes sõitsin end 56 riigi hulgas 20ndaks. Pean sellega rahule jääma, muud ei jää üle. Täpselt esikakskümmend mu eesmärk oligi, kuid eks inimesed ole veidi keerulisemad loomad ning ma ei saa öelda, et ma lõpuni super-rahul oleksin. Süües kasvab isu! Andsin sel regatil mitu mitu korda suured edumaad käest ning finisheerisin kohtadel, mis oleks võinud olemata olla. Head õppetunnid järgmiseks aastaks, mis muud. Oleks ja poleks on küll pahad poisid, kuid enda sõitu veidi analüüsinuna julgen öelda, et spetsiaalselt siin toimuvaks regatiks valmistumine oleks taganud ka veidi teistsuguse lõppkoha. See on aga hea kindlust tekitav pagas, mida tagataskusse panna ning järgmise aasta suunas vaadates teadmiseks võtta.

Ülimalt rahul olen veel tegelikkuses faktiga, et olen suure sammu edasi astunud. Olgugi, et oma kohta veel igal korral hoida ei suuda, siis sel regatil sekkusin ma 10st sõidust 9s suurde mängu kakeldes suurte poistega. Vaid kolmanda päeva teine sõit oli üks, kus ma esimese krüssuga juba nii palju käkki kokku keerasin, et suures mängus kaasa ei rääkinud.

Nüüd kavatsen veidi relaxida, homme lõpuni asjad ära pakkida ning juba ülehomme lendan siit Hong Kongi, et Hiinas toimuval Universiaadil taas head minekut näidata.

Aitäh teie toetuse eest!
Karla

No comments: