Friday, August 5, 2011

Lets Get It Started!

Hei!

No aega võttis, aga asja sai! Lõpuks ometi lasti mind võistlema. Paus veniski kangesti pikaks!

Lühidalt kokku võttes (kuna kell on päris palju juba ja tahaks tänase päeva mõtteist pühkida) oli väga äge päev. Midagi mõnusamat üks võistluse korraldaja tahta ilmselt ei oskagi. Esimene sõit oli vaiksema poolses, keskmises tuules, teine juba kindlasti keskmises, pagidega 8m/s umbes.

Esimene sõit oli väga huvitav sõit. Esimene kord üleval märgis oli esimese viie seas MEX ja PER, ehk siis vastavalt Mehhiko ja Peruu, kes aru ei saanud. See peaks lühidalt päris hästi kokku võtma, missuguse krüssuga tegu oli. Nimelt, mina sain täiesti käsitlematult stardis vahele jäänuna ning lipukaatri tagant paudiga startinuna suurepäraselt minema, grupi vahelt läbi ning vabasse tuulde. Kõik tundus super, tuul oli ka parasjagu vasakule pööranud ning paremini ei olekski saanud olla. Sõitsin keskelt tuule järgi, kuid krüssu lõpus andis vasak olijatele hea korraliku pagi, paremal olijad jäid puhta vaikusesse. Mina pääsesin suhteliselt kergelt, üleval 12-13. Värske 2x Euroopa meister oli kusagil 40ndatel kohtadel! Seda kohta hoidsin edukalt kuni viimase krüssuni, järjekorras kolmas. Siis õnnestus mul selle Mehhiko kutiga kokku saada ning vasakuga napilt läbi minevana küsides "Can I go?" tuli vastus "go-go". Nüüd iga selge peaga inimene suudab ilmselt välja mõelda, et se võis vabalt olla ka "no-no", sest sellele järgnes igal juhul see, et poiss võttis väga viisakalt peaaegu, et vastu tuult, sihtis mind ning tegi kokkupõrke, mina süüdi. Vähemalt paberil. Ei jäänd muud üle kui teha karistusringid ning kogu Eesti keelne leksikon ning sõnad, mida ENE-s ja muudes teatmeteostes ei tunta talle kuuldavaks teha. Sellega kaotasin päris korralikult ning finisheerisin 21 kohal.

Teine sõit oli tuult rohkem. Olin esimeses sõidus juhtunu pärast ka veidi upset, mis tegi kokku suhteliselt hea valami või segu. Kutsu seda, kuidas tahes. Sain lipu juurest parima stardi, samuti olin üks kiiremaid. Krüss aga oli nii lühike, et grupp ei jõudnud laiali valguda ning eest läbi ma tervel fliidil napilt ei jõudnud (üritasin, pidin kusagil poole peal tagasi pautima, sest 1-2 vennal enam poleks jõudnud). Lõpuks leidsin end koos Slingsbyga vasakult poolt, mina veidi 10-20m üle krüssanuna. Sellest piisas, et üleval mitte 1 või 2 olla, vaid hoopis 5 ning punt kukil. Taganttuules üritasin olla targem kui kõik teised. Idee tasandil on kõik väga ilus, kuid kui sind on jälitamas 51 paati, kes su tuule ära varjavad kui sa üritad midagi teist moodi teha, siis ei tule sellest endiselt midagi välja. All märgis olin 9, mille järel suutsin end kokku võtta ning Goodisoni ja Itaallasega pundile vahe sisse sõita ning võidelda tagasi 7ndaks. Sel poosel püsisin terve sõidu kuni viimane krüss Itaallane mulle ilusti enne märki silmaka veeretas, mis tähendas minu märgi 7nda poose asemel 9ndat. Taganttuules suutsin veel ühe härrasmehe mööda lasta ning finishis olin 10.

Nagu EM-ilgi, tundsin täna, et võimu ja potensiaali on palju. Teen veel suhteliselt palju totraid vigu, kuid aasta on veel aega, et need välja lihvida ning seejärel peaks pilt juba hoopis ilusam olema. Homme on start POOL 3!!!, seega võtan nüüd rahulikult mõne filmi ette, kell on meil siin veidi 10 läbi, relaxin ja üritan homme veidi veatumalt sõita, siis on need kohad ka veidi paremad, no doubt!

Ahjaa, kokku olen 56 riigi konkurentsis 16.

Vabandan väga purjetamisalase jutu eest mittepurjetajates lugejad, aga it is what it is,
Karla

No comments: