Tuesday, August 16, 2011

Keeruline päev nr.1

Hei!

Täna oli siis esimene sõitude päev. Suurt midagi ei läinud libedalt, ütleme nii. Algatuseks ootasime mingi 3h kaldal tuult, pärast mida meid lõpuks merele saadeti. Ausalt öeldes tervitas meid seal täitsa tuul. Panin kallutuspadjad jalga ja puha. See aga ei tähendanud, et me oleks rahulikult normaalset purjetamist harrastada. Tuul oli üli-üli keerutav ja auklik, mis muutis sõidu vägagi tricky-ks.

Esimene sõit sain suhteliselt hea stardi lipu juurest, kuid mul oli u. 10 esimest sekundit 20 kraadi madalamale viiv kurss, kui kõigil ülejäänutel. Olin sõitnud vasakpoolsesse tuulde ajal, mil ülejäänud said veel paremal olevat pagi sõita. Ma tean, et kõlab jaburalt, aga täpselt selline tuul oli. See aga tähendas, et ei jõudnud nii nagu olin plaaninud grupil eest läbi, mis aga tegi mu elu keeruliseks. Punnitasin end tuule järgi üles märki miski 4-5. Sama olin ka all märgis, kuid jäin teise krüssu alguses tuuleauku ning pidin kõvasti vaeva nägema, et sealt välja rabeleda. Üleval olin miski 10, kuid hea taganttuulega sain 6ndaks.

Teine sõit suutsin üle olla, mis tähendas, et tulin tagasi ja alustasin taga ajamist. Olin veendunud, et suudan PURJETADES teised kinni püüda, kuid krüssu keskel vaikis tuul pea nulli ning nurgad hakkasid ainsana tõmbama. Vasak nurk rohkem kui parem. See tähendas, et olin suhteliselt nadis olukorras. Üleval kusagil 16-17, vahed juba suureks veninud ning tõusta raske. Tõusude ja mõõnadega lõpetasin 14ndana. Rohkem sõite ei saanud.

Veidi melust rääkida, siis Ants sai õnneks ilusti treeneri kaatri peale. Sellega kaasneb aga üks pull asi. Kaater on uhke 7m Tornaado, kuid sellega kaasneb ka Kapten või noh, juht, kes kahjuks seda juhtida ei oska. Seega peab kaatri juurde väga ettevaatlikult minema, et härra minust üle ei sõidaks. Samuti on klubis endiselt umbes miljard vabatahtlikku, kes soovisid täna kaldale tulles mu paadi veest välja võtta ja näiteks ära ka pesta. Ma tahtsin end nii ehk naa loputada, seega ütlesin neile, et ma saan ise hakkama. Kõik kummardavad iga liigutuse peale ja kogu see värk siin on ikka lihtsalt absurd!!!

Kokku 9.
Homme loodetavasti paremini,
Karla

No comments: