Thursday, August 4, 2011

Jeff!

Hei!

Eile oli mul siis puhkepäev. Seetõttu ma ei hakanud ka siia midagi kirjutama, kuna saan täna hõlpsasti kaks päeva kokku võtta.

Erinevalt teistest päevadest hakkas mu puhkepäev tegelikult äratuskellaga, suhteliselt varakult. Seda põhjustas fakt, ethommik algas tegelikult mitte puhkuse, vaid mõõtmisega. Mingeid probleeme mu paadil ei esinenud, kell 10.03 algama pidanud mõõtmine oligi u. 10.15ks läbi ning sain rahulikult klubist minekut teha. Paat oli mul juba eelnevalt võistlusteks valmis pandud ja midagi putitamist ei vajanud.


Suhteliselt kitsa avaga par 3 :)

Ülejäänud mu päev sisaldas suures plaanis golfi mängimist. 23 naela eest saada mängida 18 rada, rentida varustus ja golfikingad oli esimene positiivne üllatus golfiklubisse jõudes. Teiseks üllatuseks oli see, et ilma mingi soojenduseta tuli mul algusest peale täiesti tip-top välja ning löögid lendasid otse ja kaugele. Võib-olla, et seetõttu muutusin ka mingi aja möödudes suhteliselt kärsituks ning tahtsin olla Tiger Woods. Nagu te arvata võite, hakkas siis kõik allamäge minema. Seda igas mõttes, sest rada oli ka suhteliselt suurte tõusude ja laskumistega. Lõpuks sain enda kindluse enam vähem siiski tagasi ning suutsin kokkuvõttes teha suhteliselt mõnusa ringi. Ülimalt kihvt oli raja juures see, et kergemad, par 3 rajad polnud tegelikkuses üldse kerged. Iga viimane kui kolmene par sisaldas avalööki üle metsa või millegi säärase, seega oli eksida ääretult kerge.

Täna oli mul kavas teha kerge sulps merele, et vaadata üle practice race, et kas seal ka midagi uut ja harjumatut on. Mitte eriti! Väga positiivne oli see OM-idel nähtud hiiglaslik Omega kell stardilaeva peal, kus oli märgitud rada, ülemise märgi kurss ning stardisekundite ajal jooksis ka aeg. Mitte, et see mind üllataks, kuid juba practice race-ist alates näitas Laser-klassi race-officer, kes on siin blogis ka enne kajastunud, Jeff Martin, mis mees ta on. Proovisõit peaks olema selline rahulik soojaks sõitmine, vaatlemine, et kuidas asjad käivad. Temal on sellest küll ilmselgelt mingi muu arusaam, sest rajaks oli meile märgitud 3 ringi! :D tuult oli ka parajalt, pagidega 8-9 m/s ja laine oli küljelt, öösel puhunud tuulest sigasuur!

Startisin, krüssasin ülemisse märki. Sealt edasi bakstaagi märki ning sealt juba tagasi kalda poole, sest seda kolme ringi läbi sõita ning homseks jalavaludes vaevelda ei tundunud ega tundu ka praegu eriti mõistlik. Practice race täitis minu jaoks oma ülesannet, sest sain vähemalt ühe päeva enne regati algust, kus olid korralikud mere olud ning tuul. Seda polnud ma Kielist saadik kogenud ning vajas kindlasti veidi üle käimist. Stardist ära minnes olin veidi aeglane, kuid krüssu jooksul sain end ilusti käima ning ülemise märgi lähistel olin juba kiiremate hulgas, märki võtsin kolmandana. Mitte, et see midagi ütleks, sest usutavasti tegid kõik, nii nagu minagi, kõikvõimalikke teste, et oludega harjuda. Ka siin pikemalt harjutanutel on see vajalik, sest viimased 10 päeva on isegi siin vaiksema poolne olnud.

Nüüd on asi nii kaugel, et ettavalmistus on lõppenud, homme hakkavad sõidud ning kõik saavad oma küsimustele vähemalt mingil määral vastuse. Nii internatsionaalne punt oli ju viimati koos Sail For Goldil siin samas ning kes teab, kuidas kellegi vormikõver selle aja vahel liikunud on.

Püsige lainel, homme juba huvitavamat juttu ka!
Karla


No comments: