Saturday, August 13, 2011

Ainult Hiinas!


Esiteks on Hiinas paar probleemi: näiteks see, et blogisse ma sisse netis ei saa, seega saadan Stinale meiliga teksti ja ta paneb üles. Teiseks võib nagu me kõik teame Hiinas Facebooki minekust ainult unistada! Sellega siiani probleemid ka piirduvad. Võib-olla võiks ära ka märkida, et Augustis on siin keskmine tuule tugevus 2,1m/s, seega, ka sellest võib tekkida probleem, kuid see on veel tuleviku muusika.

Reis siia läks pärast meeletut Londonis ootamist valutult. Lend Helsingist Hong Kongi oli öösel, st. et magasin suhteliselt terve tee. Kohale jõudnud, avanes täiesti uus maailm. Meil oldi algatuseks lennuki ukse peal vastas. Sealt edasi läksime läbi eraldi järjekordade passikontrolli ja kottide järele. Edasi bussi. Selleks ajaks oli meiega tegelenud umbes 30 erinevat inimest.

Bussiga sõit kulges väga ägedalt. Vaatasin veidi aknast välja, nautisin vaateid ja veidi panin silmagi kinni. Sõitsime algul läbi Hong Kongi ning seejärel juba Hiina poolele, linna nimega Shenzhen, milles on juhuslikult 10,8 miljonit elanikku, teadsite? :D Lõpuks jõudsime Universiaadi külla, mis on täiesti tuttuus campus, kus tulevikus hakkab paiknema 22000-le üliõpilasele mõeldud ülikool. Päris suur, no ikka kohe päris suur on see asi siin! Läbi kõikvõimalike turvakontrollide ja külas me olimegi! See kui palju neid vabatahtlikke meiega siin tegelemas on tundus täiesti müstiline, mistõttu keegi seltskonnast esitas küsimuse, et palju teid siin siis ka on? Vastus: 1,2mlj! 1 miljon 200000 vabatahtlikku! Seadsime end sisse ning läksime ringkäigule.

Toon ära mõned nüansid, mida siiani tähele olen pannud. Esiteks: söökla on lahti 24h. Seal on toit maailmajagude kaupa. Lähed sinna nurka, millist toitu soovid. Sööklaid on siin 3 ja need on kõik umbes sama suured kui Rocca Al Mare keskuse parkla. Ühes neist on ka McDonalds, kust saab igal ajal, 24h tasuta kõike, mida hing ihaldab. Samuti on iga nurga peal külmkapid, mis on vett, kokat, sprite-i ja igasugu mahlasid täis, joo palju jaksad. Väike laps, kellele meeldib krõpsu ja jäätist süüa ning kokat juua läheks siin täiesti hulluks. Jumalale tänu, et mul pärast seda regatti Melgese võistlus on, kus mul ka kaalupiirang ees on, muidu oleks tagasi tulles vaja kahe koha eest lennupilet osta!

Söökla vaadatud, seadsin sammud spordikompleksi suunas. Jõusaal on umbes sama suur kui Pirita selver ja ujula, mida treeninguteks kasutatakse (Võistlused on mujal) on 10 rajaga 50m bassein, kus igal õhtul end lõdvestada saab. Samuti on tasuta kõik massaažid ja muud protseduurid. Vabatahtlikke on nii palju, et minu ja Antsu peale on näiteks 1 vabatahtlik, kes ainult meiega tegeleb ja pakkus, et tuleb meiega homme klubisse ja nt. näitab, kus seal dušširuumid on. Pean ära mainima, et klubi on 1h sõidu kaugusel! Haha!

Homme peaksin kätte saama paadi ning tegema ka esimese treeningu, hetkel lähen oma värskete muljetega vaikselt magama, suhteliselt väsinud on olla,
Karla

2 comments:

Oliver said...
This comment has been removed by the author.
Oliver said...

kas seal töötab iseteenindavas bensiinijaamas ka sama palju inimesi kui eestis kokku elab?